Turun The Shift: Elektroniikkajäte muuttuu taiteeksi

Italilalainen Alessio De Marchi rakentaa elektroniikkajätteestä taidetta ja herättelee näkemään elektronisten laitteiden pinnan alle. Viikon ajan hän on rakentanut Turussa elektroniikkajätteestä taideluomuksia. Ne ovat esillä ensi viikolla Turussa järjestettävässä startup-tapahtumassa.

Turkulaiset kantoivat italialaistaitelijalle runsaat kuusikymmentä kiloa elektroniikkajätettä, josta kolmannes oli piirikortteja, kaapeleita ja muuta elektroniikkaa. Niistä on syntynyt jo hämähäkkejä, käärmeitä ja muita eläimiä, joita Alessio De Marchi (kuvassa) aikoo käyttää videoinstalaatiossaan.

AlessioDeMarchiwww
Alessio De Marchi.

Alun perin kultasepäksi valmistunut Alessio herättelee ihmisiä ajattelemaan sitä, mitä tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden pinnan alla piilee. Raaka-aineiden rajallisuus ja niiden kierrättämisen tehostaminen ovat asioita, joita Alessio haluaa nostaa esiin monipuolisen taiteensa avulla.

Alession mukaan “tietokoneen purkaminen voi olla terapeuttista ja herättää ajatuksia siitä, miten suuria vaikutuksia omilla valinnoillamme on. Hänen mukaansa edes kaikki tietotekniikan opiskelijat eivät välttämättä tiedä, mitä kaikkia materiaaleja tietokoneiden sisässä on ja mistä ne ovat peräisin.”

Alessio jatkaa veistosten luomista Turun linnassa ensi viikon tiistaina 31.5 ja keskiviikkona 1.6 järjestettävä startup-tilaisuudessa The Shift.

Uudenlaiseen tapahtumaan on tulossa järjestäjien mukaan tuhat henkilöä, yli 70 kumppaniyritystä ja lähes sata startup-yritystä (LINKKI). Tilaisuus eroaa muista vastaavista tapahtumista painotuksella kulttuuriin ja taiteeseen

LISÄÄ: Alession videoita (LINKKI, youtube) ja Turun The Shift-tapahtuma 31.5.-1.6. (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!