Suomalainen IoT-startup palkittiin

Pysyvää sisäilmavalvontaa tarjoava suomalaisyritys 720° sai parhaan IoT-kasvuyrityksen palkinnon Nordic Startup Awardsissa. Kilpailu on tarkoitettu viiden vuoden sisään perustetuille yrityksille, jotka haluavat muuttaa alansa normaaleja käytäntöjä.

Suomalaisen 720°:n sisäilmavalvonta mittaa ja analysoi reaaliaikaisesti ilmanlaatua, kuten lämpötilaa, hiilidioksiditasoja, ilmankosteutta, pienhiukkasia ja VOC-päästöjä.

Yrityksen antureilla voidaan mitata lämpötilaa, suhteellista ilmankosteutta, haihtuvien orgaanisten yhdisteiden kokonaismäärää (tVOC) ja hiilidioksidia, kuin myös 1µm-, 2,5µm- sekä 10µm-kokoisia pienhiukkasia.

”Tarjoamalla sisäilmasta jatkuvaa mittausdataa, mahdollisiin poikkeuksiin tai ongelmiin pystytään puuttumaan heti, ilman tarvetta kalliisiin kertaluonteisiin mittauksiin”, kertoo 720°:n operatiivinen johtaja Rick Aller.

Yrityksen järjestelmällä voidaan 720bestIoTvalvoa myös melun tasoa ja erottaa siitä puheäänen sekä häiritsevän keskustelun osuus. Henkilöstön on mahdollista seurata mittaustuloksia itse ja lähettää järjestelmän kautta palautetta, jolloin järjestelmä analysoi datan ja löytää syitä työntekijöiden kokemuksille.

Paras IoT-startup -sarjan palkintokriteereinä oli teknologian kehittäminen, jolla edistetään tietotekniikan, datan ja yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta. Idean ainutlaatuisuus, ongelmanratkaisukyky ja yrityksen kasvupotentiaali olivat myös palkintoedellytyksiä.

Palkinnon myötä 720° osallistuu pohjoismaisena ehdokkaana kansainväliseen Global Startup Awardsiin.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016