Ledit ja pilvi auttavat kasvamaan

Japanilainen teknologiayritys Fujitsu Limited testaa ja kehittää uutta kasvihuoneviljelyn pilviteknologiaa Suomessa. Käytössä on ledivalaistus ja automaatiohjaukset. ”Projekti on meille kiinnostava mahdollisuus hyödyntää uusinta teknologiaa”, kertoo Robben Pikku Puutarha Oy:n toimitusjohtaja Robert Jordas.

Fujitsu testaa yhteistyöhankkeessa täysin automatisoitua versosalaatin monikerrosviljelmää, joka hyödyntää Fujitsun Akisai-pilvipalvelua sekä suomalaista osaamista ja teknologiaa kasvihuone-automaatiossa ja ledivalaistuksessa.

’’Tämä on ensimmäisiä Akisai-pilvipalveluteknologiamme yhteistyöhankkeita Euroopassa. Ratkaisu mahdollistaa kasvihuoneiden jatkuvan seurannan ja kauko-ohjauksen langattomasti millä tahansa mobiililaitteella, sanoo johtaja Norihiko Taniguchi Fujitsulta.

Ledipilvivihrea2_kuvaaja_Matti_Immonen_www
Kuvaaja Matti Immonen

Finpron Invest in Finland -yksikkö toimi Fujitsun kumppanina Japanissa ja Suomessa investointipäätöstä tehdessä ja auttoi sopivien kumppanien löytämisessä hankkeeseen.

’’Suomi valikoitui hankkeen kohdemaaksi, koska yrityksillämme on vahvaa teknistä osaamista ratkaisujen löytämiseksi, mitä tulee pohjoisen karuihin viljelyolosuhteisiin ja kalliisiin energiakustannuksiin, kertoo Finpron Invest in Finland yksikön johtaja Antti Aumo.

Aumon mukaan Suomi on kansainvälisesti tarkasteltuna innovatiivinen ja matalan riskin maa, jossa on erinomaiset puitteet testata ja kehittää globaaleille markkinoille suunnattuja korkean teknologian ratkaisuja.

Kuvaaja: Matti Immonen

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016