Toukokuun myynti: Samsungin halpa ja Applen kallis

Kännykkämyynti toukokuussa kävi lahjaostoksina kiivaana. DNA:n toukokuun myydyimpien puhelimien listan kymmenen käki muodostuu kolmen puhelinmerkin, Samsungin, Applen ja Huawein laitteista. Elisan listalta erottuu uusi OnePlus 2 hyvällä myynnillään.

Samsungilta ja Huaweilta on DNA:n toukokuun 2016 myydyimpien puhelinten listalla kummaltakin neljä puhelinta ja Apple on listalla kahdella mallilla. Muita merkkejä Top 10 -kärkeen ei toukokuussa mahtunut. Elisalla poikkeus oli uusi OnePlus 2 ja Soneralla Sony veden kestävä M4 Aqua.

samsungJ5”Listaykkösenä kuukaudesta toiseen jatkava Samsung Galaxy J5 (kuvassa) edustaa hyvin tämän hetken tyypillistä suosikkipuhelinta. Suhteellisen edullisella hinnalla saa suorituskykyisen ja monipuolisen laitteen, jossa on tyylikäs muotoilu, laadukas kamera ja mahdollisuus nopeiden 4G-verkkojen käyttöön”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Applen iPhone 5s palasi takaisin listalle, suoraan listakakkoseksi, ja kolmannella sijalla on Apple iPhone 6s.  Huawei on noussut vauhdilla DNA:n myyntilistojen kärkijoukkoihin.

”Huawei on ottanut merkittävän osan markkinasta noin vuodessa. Vaikuttaakin siltä, että myös puhelimen merkin kohdalla halutaan hieman erottautua valtavirrasta, ja Huawei Honor antaa tähän hyvän mahdollisuuden”, sanoo Aavikko.

Elisan myynnissä uusi OnePlus 2 (kuvassa) nousi toukokuun 1oneplus25 myydyimmän puhelimien listalle, vaikka myynti aloitettiin vasta kuun puolivälissä. Oneplus nousi toukokuussa kuluttajien listalle 14.

Elisa aloitti OnePlus-puhelimien myynnin ensimmäisenä Euroopassa. Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkin mukaan OnePlussan suosio on ylittänyt odotukset.

’’Kysyntä on ollut odotettuakin suurempaa. Ensimmäiset myyntierät vietiin nopeasti käsistä’’, Virkki sanoo.

OnePlus on tullut tunnetuksi tarjoamalla lippulaivamalleista tuttuja ominaisuuksia huomattavasti alempiin hintaluokkiin.

Muuten tutut nimet jatkoivat Elisan kuluttajapuolen myyntilistan kärjessä Samsung Galaxy J5:n johdolla DNA:n tavoin. Yritysasiakkaiden keskuudessa Lumia-puhelinten kysyntä jatkui toukokuussa edelleen vahvana. Kympin kärjestä löytyy kolme Lumia-mallia.

’’Aika näyttää, miten Microsoftin viimeviikkoinen uutisointi vaikuttaa Windows-puhelinten kysyntään jatkossa, sanoo yritysasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Petteri Svensson. Varmasti yritykset ainakin aiempaa herkemmin miettivät eri vaihtoehtoja, hän arvioi.

Eduskunta teki jo oman päätöksensä. Helsingin Sanomat kertoi jo eilen (LINKKI), että eduskunta ei tilaa enää kansanedustajille ja työntekijöilleen Microsoftin puhelimia. Yksi syy päätökselle oli niiden alati vähenevä kotimaisuusaste.

Soneralla Applen puhelinmallit pitävät pintansa listan kärkipäässä, mutta niiden haastajiksi ovat nousseet Samsungin ohi Huawein puhelimet.

”Huawei nousi historiallisesti ykköspaikalle, jota iPhonet ovat hallinneet lähes yksinvaltiaana jo vuosia” , sanoo Soneran laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2016, yritys- ja henkilöasiakkaat

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 5s
 3. Apple iPhone 6s
 4. Huawei Honor 7
 5. Samsung Galaxy S5 Neo
 6. Huawei P8 Lite
 7. Huawei Y5
 8. Samsung Galaxy S7 Edge
 9. Samsung Galaxy A3
 10. Huawei Y360

Elisan myydyimmät puhelimet toukokuussa 2016, henkilöasiakkaat

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 6s
 3. Huawei P8 Lite
 4. Apple iPhone 5s
 5. Huawei Honor 7
 6. Nokia 215 (2G)
 7. Microsoft Lumia 550
 8. Samsung Galaxy S7 Edge
 9. Samsung Galaxy S5 Neo
 10. Samsung Galaxy A3
 11. Apple iPhone SE
 12. Microsoft Lumia 650
 13. Huawei Y5
 14. OnePlus 2
 15. Nokia 108 (2G)

Elisan myydyimmät puhelimet toukokuussa 2016, yritysasiakkaat

 1. Apple iPhone 6s
 2. Apple iPhone SE
 3. Samsung Galaxy Xcover 3
 4. Samsung Xcover 550 (3G)
 5. Microsoft Lumia 550
 6. Samsung Galaxy J5
 7. Microsoft Lumia 650
 8. Samsung Galaxy A3
 9. Microsoft Lumia 640
 10. Samsung Galaxy S5 Neo
 11. Microsoft Lumia 950
 12. Samsung Galaxy S6
 13. Apple iPhone 5S
 14. Samsung Galaxy S7
 15. Apple iPhone 6

Soneran myydyimmät puhelimet toukokuussa 2016, yritys- ja henkilöasiakkaat

 1. Huawei P8 Lite
 2. Apple iPhone 6s
 3. Apple iPhone 5s
 4. Apple iPhone SE
 5. Huawei Honor 7
 6. Huawei Y5
 7. Microsoft Lumia 650 SS
 8. Sony Xperia M4 Aqua
 9. Samsung Galaxy Xcover3
 10. Samsung Galaxy A5

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!