Koodauksen opettaja voitti 10 000 euroa

Lapsille koodausta pelien avulla opettava hollantilainen Bomberbot voitti alkuviikosta Turussa järjestetyn startup-kisan. Uudessa The Shift-tapahtumassa kuultiin kaikkiaan viittä yritystä, joiden joukosta voittaja nousi esiin kansainvälisyydellään.

theshiftvoittajawww
The Shiftin 10 000 euron shekin vastaanotti yrityksen perustaja Cristian Bello. Kuva: The Shift / Emmi Kiesvaara.

Voittajan liikeidea perustuu koodauksen opettamiseen lapsille pelien avulla. Suomessa aloitetaan koodauksen opettaminen kouluissa ensi syksynä, joten uusille Bomberbotin kaltaisille opetusinnovaatioille tulee olemaan kysyntää.

Mukana finaalissa olivat myös Identio, Me2We, Cozify sekä Belightful.

“Bomberbotilla nähtiin olevan paljon kansainvälistä kasvupotentiaalia. Heillä on myös yhteiskunnallista merkitystä ja lisäksi pieni tiimi on saanut paljon aikaiseksi rajoitetulla rahoituksella”, kertovat Petri Lehmuskoski ja Mika Alirantala tuomaristosta.

Startup-tapahtuma The Shift järjestetään myös ensi vuonna Turun linnassa 31.5.-1.6.2017.  Järjestäjien tavoitteena on kasvattaa tilaisuuden yhteistyökumppaneiden ja myytyjen lippujen määrä kaksinkertaiseksi.

LISÄÄ: The Shift-voittajayrityksen tuotteesta  (LINKKI, video)

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!