Suomalaisyritys mursi maagisen visualisointirajan

Kuopiolaisen Arction on onnistunut murtamaan visualisoinnissa miljardin datapisteen rajan, reaaliaikaisesti vierivänä viivagraafina. Yrityksen LightningChart-ohjelmisto on suunniteltu  tieteen, teollisuuden, maanpuolustuksen ja finanssialan visualisointiin.

Maailmanennätysratkaisussa on hyödynnetty Arctionin mukaan tietokonepeleissä tarvittavia näytönohjaimia ja niihin sovitettuja uusia tekniikoita. Testikokoonpanossa LightningChart saatiin piirtämään miljardi datapistettä vierivänä reaaliaikaisena näyttönä.

Kuusi vuotta aiemmin suorituskykyvertailuissa LightningChart teki 20 miljoonan datapisteen ennätyksen, joka oli jo silloinkin huippua. Maaliskuussa 2016 LightningChart määritti suorituskykytasot uusiksi. Ohjelma pystyi piirtämään miljardi datapistettä vastaavanlaisessa testissä, mutta  paremmalla grafiikan laadulla ja sulavalla vierityksellä.

Product picture billion_points_plotting_4kwww

Kilpailevat datan visualisointiin tarkoitetut ohjelmistokirjastot pystyvät kuopiolaisyrityksen mukaan vastaavaan alle miljoonalla pisteellä. Monet tuotteet käyttävät suorituskykyä parantaakseen, datapisteiden vähennystä eli uudelleennäytteistystä,.

LightningChartissa on kehitetty vuosien varrella optimoidut datasarjat, ja niillä pystytään tehokkaasti esittämään tietomääriä, joihin muilla .NET WPF- ja WinForms -tuotteilla ei yrtiyksen mukaanpäästä.

Arction oli vuonna 2009 ensimmäinen valmistaja, joka toi WinForms-ohjelmistokomponentteihin yleiskäyttöisen datan visualisointituotteen. Siinä 2D- ja 3D-renderöinti tapahtui DirectX -rajapintaa hyödyntämällä. Yritys toi ensimmäisenä version WPF-sovelluskehittäjille kolme vuotta sitten.

Arctionin LightningChart on Microsoft Visual Studion lisäosa, jolla voidaan esimerkiksi  C# ja VB.NET -ohjelmointikielillä tuottaa informatiivisia ja vuorovaikutteisia 2D- ja 3D-visualisointeja Windows-ohjelmistoihin.

Arction tekee datan visualisointiin liittyviä ohjelmistoja, joita käytetään tutkimuksessa, teollisuudessa, terveydenhuollossa sekä erilaisten prosessien havainnollistamisessa ja valvonnassa.

Päivitetty 8.32

LISÄÄ: Arction (LINKKI), taustaa testille (LINKKI) ja video tuloksista (LINKKI, youtube)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016