Ensimmäinen lisätyn todellisuuden älypuhelin

Googlen Tango-teknologiaa käyttävä Lenovon PHAB2 Pro -puhelin lupaa tuoda käyttäjien ulottuville lisätyn todellisuuden. Sen sovelluksista on hyötyä sekä opetus- että kotikäytössä kuin myös esimerkiksi museokäynneillä.

Puhelimessa on Qualcommin Snapdragon 652 -prosessori ja Dolby Audio Capture 5.1 infineon3dkamera-audiotekniikka.Puhelimessa on kaksi 13 megapikselin kameraa. Näissä kummassakin on nopea tarkennus, f2.0-linssit ja Leica-kameroista tunnettu Fujitsu Milbeaut -kuvasignaaliprosessori.

3D-osuuden hoitaa Infineonin REAL3 -kuvakenno (kuvassa). Myös puhelinsarjan edullisin PHAB2 -versio tarjoaa Googlen Tango-alustaan perustuva lisätyn todellisuuden (Augmented Reality, AR) tilan.

lenovotangoARLenovon PHAB2-puhelimessa on 6,4 tuuman HD-näyttö, nopeasti tarkentava 13 megapikselin kamera ja 32 gigatavua muistia, jota voi laajentaa MikroSD-kortilla.

Syyskuussa maailmanlaajuisesti myyntiin saapuvien Lenovon uutuusmallien hinnat ovat seuraavat: lPHAB2 alkaen 199 euroa, PHAB2 Plus 299 euroa ja PHAB2 Pro 499 euroa.

Päivitetty 11.20

LISÄÄ: Alkuperäinen Lenovon tiedote (LINKKI) ja julkistusvideo (LINKKI, youtube), Infineonin tiedote 3D-kennosta (LINKKI) Daily Wirelesin artikkeli Tangosta (LINKKI).

LISÄÄ: Lisätty todellisuus on todellisuutta  (LINKKI, uusiteknologia.fi 9.6.2016)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!