Auringo- ja tuulienergialle oma sääpalvelu

Oulussa kehitetty netin energiasääennuste kertoo paljonko tuuli ja aurinko tuottavat sähköä kilowattitunteina. Tieto auttaa muun muassa suunnittelemaan sähkönkulutusta ja sen joustamista.

Energiasäätä seuraamalla aurinko- ja tuulivoimaa käyttävät taloudet ja yhteisöt voivat ajoittaa sähköntuotannon ja -kulutuksen hyvän energiasään ajaksi päivänpaisteelle ja tuulelle myös öisin. Toisaalta omaa kulutusta voi vähentää, jos luvassa on pilvistä ja tuuletonta energiasäätä.

Energiasääennuste kertoo auringon paisteen ja tuulen kilowattitunteina seuraavan 24 tunnin aikana paikkakuntaenergiasaakohtaisesti. Energiasääennuste on maksuton ja vapaasti sähkönkuluttajien, tuottajien ja kansalaisten hyödynnettävissä. Energiasääennuste perustuu Ilmatieteen laitoksen avoimeen dataan

Energiasääennustepalvelu netissä avattiin toukokuun lopulla. Se on yksi Oulun yliopiston johtaman ja Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman BCDC Energia –tutkimushankkeen ensimmäisistä tuloksista.

Energiasääennuste mahdollistaa tuotannon ja kulutuksen suunnittelua. ”Jatkossa yhdistämme tutkimuksessamme myös markkinamekanismit täsmentyviin sääennusteisiin sekä uuden sukupolven ICT- ja digipalveluihin”, suuntaa Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun professori ja BCDC Energian tutkimusjohtaja Rauli Svento.

LISÄÄ: BCDC Energiasääpalvelu (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639