Kesä tulee – suojaa pin-koodisi

Elektroniikkaa tai uudenpaa teknologiaa ei aina tarvita. Suojaa maksaessasi PIN-tunnuslukusikädellä tai lompakolla. Kun toimii huolellisesti, korttimaksaminen on turvallista. Tämä on yleispätevä, yksinkertainen ohje, jolla pystyt estämään sivullisia urkkimasta tunnuslukuasi.

Tunnusluku kannattaa suojata huolellisesti kaikkialla, missä sitten oletkin maksamassa tai nostamassa rahaa pankkiautomaatilta. Ohje on hyvä pitää mielessä kauppojen ja ravintoloiden kassoilla, huoltoasemien maksuautomaateilla ja kaikissa muissakin korttimaksutilanteissa.

Tunnusluvun suojaaminen muilta on erittäin tärkeää, jotta ulkopuoliset eivät sen avulla pääse käsiksi maksukorttisi tietoihin ja käyttämään korttiasi. Muista myös, että tunnusluku on henkilökohtainen asia, jota ei pidä paljastaa toisille henkilöille.

Tunnuslukua ei myöskään pidä säilyttää sellaisessa paikassa, josta se olisi helposti yhdistettävissä sinun korttiisi. Järkevintä olisi opetella tunnusluku ulkoa, eikä pitää sitä missään kirjallisesti tallessa, jos suinkin mahdollista. Yleisimmin PIN-koodi on nelinumeroinen numeroyhdistelmä.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639