Ledilamppujen laatu on parantunut

Viimeaikaisten eurooppalaisten tutkimusten mukaan ledien ominaisuudet ja laatu ovat kehittyneet odotuksia nopeammin. Samalla niiden hinnat ovat tulleet alaspäin. Ja mallistot laajentuneet kuvan Osramin retrotyylisiin ledi-hehkulamppuihin.

Ledilamput ovat olleet jo useamman vuoden, mutta silti halogeenilamput ovat olleet viime vuosina myydyimpiä lamppuja. Nyt niiden valoteho, laatu ja hinnat ovat tehneet niistä entistä myyvempiä.

’’Positiivista ledien kehityksessä on erityisesti se, että lamppujen energiatehokkuus on entisestään parantunut ja hinnat ovat merkittävästi laskeneet, asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta sanoo.

Ledilampuissa kuluttajaa mietityttää eniten pakkauksessa ilmoitettu kestävyys. Se on asia, josta myös markkinavalvoja Tukes saa palautetta. Ledilamppujen kestoikä voi olla pakkauksessa ilmoitettua lyhyempi.

Usein lyhyt kestoikä johtuu ledien heikosta lämmönkestävyydestä. Umpinaisissa valaisimissa lämpö ei pääse haihtumaan, käyttölämpötila nousee ja lamppu rikkoutuu ennenaikaisesti.

Ohjeet lampun valintaan (LINKKI).

Kuva: Osram

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639