LTE-turvakännyköille testausjärjestelmä

Rohde & Schwarz on tuottanut testausjärjestelmän viranomaisille tarkoitetuille HPUE-kännyköille.  HPUE-laitteet hyödyntävät kaistaa 14 yleisen turvallisuuden LTE-verkoissa.

Yhdysvalloissa taajuuksia on jo saatavilla maanlaajuiseen LTE-pohjaiseen yleisen turvallisuuden verkkoon.  First Responder Network Authority (FirstNet) suunnittelee ottavansa käyttöön LTE:n kaistan 14, poliisille, palolaitoksille ja ensiapuhenkilöstölle.

PTCRB antanut testivaatimukset (RFT 118) testitapauksille korkeammalle +31 desibeli-milliwatin antoteholle, jotta voidaan verfioida lähettimen suorituskykyä käyttäjälaitteille, jotka on tarkoitettu toimimaan LTE FDD-kaistalla 14.

Korkeampi lähetysteho auttaa laajentamaan kantavuutta koska kaupalliset LTE-laitteet voivat lähettää maksimissaan teholla +23 dBm. Hiljattain pidetyssä PVG#73 -kokouksessa Münchenissä, Rohde & Schwarz validoi kaikki kuusi RFT 118 -koetapausta. Täten se on ensimmäinen testauslaitteiden toimittaja pian aktivoituville HPUE:n sertifiointivaatimuksille.

Testitapauksien validoimiseksi R&S TS8980 RF vaatimuksenmukaisuuden testausjärjestelmä Rohde & Schwarzilta emuloi LTE:n kaistan 14 verkkoa, jossa LTE-yhteensopiva HPUE voi rekisteröityä.

Testijärjestelmä ajaa sitten läpi kaikki tarvittavat lähetintestit tarkastaakseen käyttäjälaitteen suorituskykyä normaalia korkeammalla lähtöteholla. Onnistuneet testaukset osoittavat myös, että laitteet eivät häiritse kaupallista LTE-verkkoa, jotka käyttävät taajuuksia kaistan 14 vieressä.

Rohde & Schwarz on tukenut uudenlaista LTE HPUE-laitteiden testausta jo vuodesta 2014. Pari vuotta sitten yritys demonstroi HPUE lähettimen suorituskykytestin käyttäen laajakaistaista R&S CMW500 radioyhteyden testeriä.

LISÄÄ: Rohde & Schwarz (LINKKI) ja  tuotesivu (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa