Japanilaisrobotti kysyy ideoita

Elisa otti palvelurobotin käyttöön myymälässään ja vanhainkodeissa kokeillaan hoivarobotteja. Nyt VTT ja kauppakeskus Ideapark hakevat Ideoita palvelurobottien käytöstä. Testeissä käytetään japanilaista Pepper-robottia.

Sosiaaliset robotit tekevät tuloaan kaupan alalle. Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Ideapark hakevat kuluttajia mukaan työpajaan ideoimaan kauppakeskuksen robottipalveluja.

Yritykset selvittävät yhdessä asiakkaiden kanssa, miten sosiaalista Pepper-palvelurobottia voisi käyttää hyödyksi kauppakeskuksessa ja mitä ajatuksia robotit herättävät.

IIeoita kartoitetaan kesäkuun lopulla työpajassa, joka pidetään Lempäälän Ideaparkissa. Japanilainen Pepper-robotti on mukana työpajassa ja robottia testataan syksyllä myös kauppakeskuksessa.

”Ensisijainen tarkoitus on viihdyttää asiakkaita, eikä se korvaa työntekijöitä”, kertoo VTT:n projektipäällikkö Marketta Niemelä .

Pepper on 120-senttinen, ja se on suunniteltu toimimaan vuorovaikutuksessa ihmisen kanssa. Se osaa muun muassa tunnistaa, onko ihminen hyvällä tuulella ja reagoi sen mukaisesti. Tällä hetkellä Pepper puhuu englantia.

Kartoitukset ja kenttäkokeet ovat osa VTT:n ja Ideaparkin EU-rahoitteista MuMMER-tutkimushanketta, joka selvittää ihmisten suhtautumista sosiaalisiin robotteihin. Hanke kestää neljä vuotta.

LISÄÄ: EU:n MuMMER-projekti (LINKKI)

Kuva: VTT

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639