Salo heräsi – kestokännyköitä pian tarjolle

Amerikkalaisen Turingin kännykkätuotanto Nokian entisissä tiloissa Salossa on alkanut. Ensimmäiset kännykät luvataan heinäkuussa. Alkuaan kännyköiden toimitusten piti tosin alkaa jo viime kesänä.

Erikoismetalliseoksesta valmistettu uudenlainen kestokännykkä Turing on saamassa tuotteensa toimituksiin – tosin ensimmäiset ovat vain arviointikäyttöön. Tulossa on myös maksuton päivitysmalli Snapdragon 820-suorittimeen.

Yritys ilmoittaa aloittavansa toimitukset 12. heinäkuuta. Puhelimet valmistetaan Nokian entisissä tiloissa Salossa. Tuotantovolyymi on tosin Turingilla eri luokkaa kuin Nokian aikana.

Turing hyödyntää valmistuspaikan lisäksi suomalaisen Jollan Sailfish 2.0-käyttöjärjestelmää. Puhelin voi hyödyntää Androidin laajaa ohjelmistotarjontaa. Alkuaan yrityksellä oli tarkoitus käyttää käyttöjärjestelmänä Androidia.

Puhelimessa käytetään uudenlaista TRI Alloy217 -metalliseosta, jossa hyödynnetään pehmeää zirkonium-metallia, alumiinia, kuparia, nikkeliä ja titaania.

Erikoismetallisen rungon takia puhelin on myös viivästynyt.

Yrityksen toimitusjohtaja  Syl Chao kertoo alkuperäiseen rakenteeseen tehdyn kymmeniä muutoksia. Uusi metalliseos on ensimmäistä kertaa käytössä kännykässä.

LISÄÄ: Turing TRI-yhtiö (LINKKI) ja Salon Seudun Sanomat (LINKKI)

Kuva: Turing

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!