Työterveyslaitos pilotoi etämittauksia

Työterveyslaitos ja Elisa kokeilevat käytännössä työperäisen astman hoitamista etämittauksella. Mittauslaite liittyy potilaan älypuhelinsovellukseen Bluetooth-yhteydellä, josta tiedot välittyvät automaattisesti hoitohenkilökunnalle.

Puolen vuoden kokeilujakson aikana Elisa etämittaussovellus muistuttaa potilaita mittausten tekemisestä ja varmistaa kunkin mittaustuloksen onnistumisen.  Tulokset siirtyvät suoraan verkon välityksellä, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan.

Kaikki mittaukseen liittyvät graafit piirtyvät hoitavalle lääkärille ja muulle hoitohenkilökunnalle automaattisesti.

¨Etämittaus on hyvä esimerkki digitalisoituvasta diagnostiikasta, mikä palvelee sekä tutkittavana olevaa työntekijää, että tutkimushenkilökuntaa¨, kertoo Elisan kanssa yhteistyössä olevan Työterveyslaitoksen ylilääkäri Eva Helaskoski.

Astman tulopuhalluksenn PEF-mittausten lisäksi Elisa sovelluksella voidaan tehdä myös verensokeri- ja verenpainemittauksia. Kaikki mittauksissa käytettävät mittalaitteet ovat kliiniseen hoitotyöhön soveltuvia.

Elisa etämittauksen toteuttava mobiilisovellus voitti Suomen Paras Mobiilipalvelu 2014 -kilpailussa. Yritys tuli vuosi sitten mukaan etämittayksiin ostamalla Datawell Oy:ltä MDM-liiketoiminnan (Master Data Management) ja CodeServer-tuotteen. Jo aiemmin Elisa oli ostanut ohjelmistotalokseen Appelsiini Finlandinvvuonna 2012.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639