Tekes järjestää kehittäjäkilpailun – Hackathon syyskuussa

Tekes hakee #TekesHack-suunnittelukilpailulla verkottumisratkaisuja uuden kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Suunnittelukilpailun voittaja tai voittajat saavat sopimuksen Tekesin kanssa ja pääsevät toteuttamaan lopullisen palvelun.

Tekesin digitalisaation strategioista ja ohjelmista vastaava johtaja Pekka Sivonen avasi haun suunnittelukilpailuun Porissa meneillään olevassa SuomiAreenassa. Kilpailun tavoitteena on hyödyntää avoimiin tietoaineistoihin perustuvia älykkäitä ratkaisuja, joilla Tekes auttaa yrityksiä ja tutkimusyhteisöä löytämään toisensa.

Tuloksena olisi työkalu, joka tarjoaa helposti tietoa parhaista yhteistyötahoista projekteja tai liiketoimintaa varten, näyttää mitkä organisaatiot ja/tai henkilöt ovat eri alojen parhaita asiantuntijoita, osoittaa houkuttelevimmat sijoituskohteet, ja joka kunnioittaa yritystiedon luottamuksellisuutta.

Syyskuussa järjestettävä Hackathon on osa kilpailutyötä. Tekes kutsuu tiloihinsa hakemusten perusteella korkeintaan 12 tiimiä. Hackathonissa voi käyttää Tekesin avoimen tietoaineiston lisäksi mitä tahansa julkista tietoa. Tekesin  yhteistyökumppaneiden  Vainun, Quidin ja IBM Watsonin palvelut ovat käytössä hackathonissa. Tekes toteuttaa hackathonin yhdessä Industryhackin kanssa.

Osallistujat jättävät tapahtuman päätteeksi kilpailutyön, jossa kuvataan toteutettava idea ja esitetään lyhyt video prototyypistä. Tekes palkitsee parhaat työt rahapalkinnoilla. Voittajajoukkue saa 10 000 euron ja toiselle sijalle yltävä 5 000 euron palkinnon. Lisäksi ulottuvilla on monivuotinen, arvoltaan 100 000 – 200 000 euroa, sopimus valitun toimittajan kanssa.

LISÄÄ: #TekesHack (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!