Suomi hakee voittoa ledeillä ja älyllä

Suomen ehdokasyritykset on valittu globaaliin cleantech-kilpailuun. Suomesta mukana on mukana kymmenen yritystä, jotka tuottavat ledivalaisimia, suojattuja it-ratkaisuja, sähköbusseja, älykkäitä sähkövarastoja ja bioenergiaa.

Later Stage Award on yksi maailman seuratuimpia cleantech-kilpailuja, jossa on nyt edetty kunkin maan kilpailuehdokkaiden nimeämisvaiheeseen. Kymmenessä eri kategoriassa voittoa tavoittelevat niin sanotut myöhemmän vaiheen cleantech-yritykset, jotka edustavat monipuolisesti puhtaan teknologian eri toimialoja, kuten jätehallintaa, kestävää rakentamista, kuljetusta ja energiatehokkuutta.

Suomesta kilpailun ehdokaslistalle pääsivät seuraavat cleantech-yritykset: Naturvention (bioenergia ja -materiaalit), Wirepas (vastuulliset it-ratkaisut), Aidon (vastuulliset it-ratkaisut), Easy LED (energiatehokkuus ja valaistus), Greenled (energiatehokkuus ja valaistus), Enersize (energiatehokkuus ja valaistus), OptiWatti (Energiavarastot ja älykkäät sähköverkot), Nuukasolutions (Energiavarastot ja älykkäät sähköverkot), Linkker (kuljetus) ja RePack (jätehallinta).

”Later Stage Award on loistava kanava nostaa suomalaisten innovaatioyritysten tunnettuutta maailmalla. Etenkin sijoittajat huomioivat kilpailun shortlistatut yritykset”, toteaa Cleantech Finlandin ohjelmajohtaja Jussi Vanhanen.

”Tänä vuonna oli vaikeuksia valita loistavista kasvuyrityksistä kymmenen mielenkiintoisinta ja lupaavinta yritystä.  Suomen vahvuus on selkeästi energiatehokkuuden ja älykkäiden sähköverkkojen palveluissa ja ratkaisuissa’’, Vanhanen arvioi.

Suomalaiset yritykset kilpailuun valitsi tuomaristo, johon kuuluvat Elinkeinoelämän keskusliiton kestävien liiketoimintojen johtaja Sari Siitonen, Cleantech Investin rahoitusjohtaja Tarja Teppo, Cleantech Finlandin ohjelmajohtaja Jussi Vanhanen ja Tekesin ohjelmapäällikkö Jyri Arponen. Tuomariston sihteerinä toimi Nordic Innovation Acceleratorin (NIA) toimitusjohtaja Nina Harjula.

Later Stage Awardin voittajat julkistetaan Yhdysvalloissa Little Rockissa 11. joulukuuta 2016. Aiemmin suomalaiset cleantech-yritykset ovat menestyneet aikaisempina vuosina erittäin hyvin kilpailussa ja sijoittuneet omissa kategorioissaan kilpailun kärkeen.  Kesäkuun lopussa valokeilassa oli muun muassa vuoden 2012 kategoriavoittaja Eniram, jonka Wärtsilä osti 43 miljoonalla eurolla.

LISÄÄ: Kilpailun verkkosivut (LINKKI).

Kuva: Greenled Oy

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!