Sato laittoi vuokralaisille IoT-lukot

Sato ottaa harppauksen älykotien suuntaan, kun Helsingin Jätkäsaareen valmistuu Suomen ensimmäinen avaimeton vuokra-asuintalo. Lukitus on toteutettu espoolainen Rollockin NFC-lukolla ja jatkossa kokeillaan myös mobiilitunnistusta.

Lähilukutekniikkaan (Near Field Communication, nfc) perustuvaa älylukitusta on testattu jo kerrostaloasumisessa, mutta Saton tarkoitus on testata Nfc-tekniikan lisäksi mobiilitunnistusta Securitaksen kanssa.

’’Älylukitus helpottaa asiakkaan arkea hyvin yksinkertaisella tavalla, ja antaa hänelle tulevaisuudessa mahdollisuuden hallita kotiaan entistä vapaammin, sanoo Saton liiketoimintajohtaja Antti Aarnio.

RollocklukonrakenneMobiilisovelluksella asukas voisi lähettää esimerkiksi vieraalleen, siivoojalle tai koiran ulkoiluttajalle erillisen kertakäyttöisen mobiilitunnisteen, vaikkei itse olisi edes samalla paikkakunnalla.

Lukituksen toimittaa Satolle espoolainen Rollock, joka on saanut IoT-lukkoratkaisullaan useita innovaatiopalkintoja.  Yrityksen rahoittajia ovat pääomasijoittajat ja Panostaja. Tekes on osallistunut tuotekehityksen tukemiseen.

Kuva: Rollockin lukon rakenne: (1) kääntyvä telki (2) vastarautaan integroitu NFC- ja Bluetooth-lukijat sekä WiFi-antenni (3) langaton sähkön ja tiedonsiirto, heikkovirta siirtyy induktiolla lukkorunkoon ja (4) valohela opastaa ja valaisee painikkeen.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

 

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639