Omron toi 600 uutuutta – apua IoT-tekniikasta

Japaninen Omron on esitellyt ohjauskeskusten toteuttamiseen 600 erilaista teollisuusautomaatiotuotetta. Uutuuksien perustana on yhteinen alusta ja Push-In Plus -pikaliitännäy. Koneohjaimiin Omron toi nopeat yhteydet tietokantoihin IoT-ratkaisuja varten.

Omron on kehittänyt uuden, yhteiselle alustalle rakennetun teollisuusautomaatiotuotteiden sarjan, jossa trensinä on ollut pienentää kokoa tai pakata lisää toimintoja olemassa oleviin keskuskaappeihin.

Siirtyminen pienempään vakiokomponenttikorkeuteen kaikissa ohjauslaitteissa mahdollistaa standardoidun johtokourujen ja osien asettelun, mikä säästää tilaa.Keskuksen käyttämätöntä tilaa voitiin vähentää jopa 50 prosenttia vaakasuunnassa ja 20 prosenttia pystysuunnassa vanhaan malliin verrattuna.

Ohjauskeskuksen valmistuksessa johdotus on lähes aina aikaa vievin ja kallein vaihe. Osien yhdistämiseen vaaditaan paljon ohjausjohtoja. Perinteisiin ruuvattaviin liittimiin verrattuna Omronin Push-In Plus -liittimet pitävät johdot tiukasti paikoillaan ja niiden kiinnittäminen vaatii vähemmän voimaa. Lisäksi tämä sujuvan kytkennän tekniikka voi vähentää toistuvien rasitusvammojen syntymistä.

Omronin tuotteiden osatiedot ovat saatavissa Omronin verkkosivuston online-kirjastossa. Kirjaston tiedot voidaan tuoda suoraan markkinoilla oleviin ohjelmistopaketteihin. Kuluvan vuoden tammikuusta lähtien Omron on uutena palveluna tarjonnut optimoidut ohjauskeskusten osaluettelot.

Omronin ohjauskeskusten osien valikoima kattaa sähkömekaaniset ja puolijohdereleet, I/O-relepalkit , riviliittimet, lämpötilansäätimet, ajastimet, mittaus- ja valvontareleet, virrankäytön valvontalaitteet ja (katkottomat) virtalähteet.

Ohjauskeskusten lisäksi Omron on kehittänyt koneohjausratkaisuja tukemaan suurdatan (big data) ja IoT:n hyödyntämistä. Omronin vuosi sitten julkistamilla NJ1 ja NJ5 -koneohjaimilla voidaan toimia eri tietokantojen kanssa ilman, että välissä tarvittaisiin mitään erillistä laitteistoa.

Tietokantoja voidaan esimerkiksi hyödyntää tuotereseptien hakuun, tuotantoprosessien optimointiin tai tuotteiden jäljitettävyyteen. Omron hyödyntää NJ-koneohjaimien tietokantayhteyttä myös omien tuotantoprosessien parantamiseen esimerkiksi Japanin Kusatsussa sijaitsevalla tehtaalla.

LISÄÄ: Omronin uutuudet (LINKKI) ja  Kusatsun tehtaan IoT-ratkaisu (LINKKI, pdf).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!