Teollisuuslaitteisiin pieniä virtamuuntimia

Sveitsiläinen LEM julkistaa pintaliitettävät isoloidut virtamuuntimet sisäänrakennetulla virtajohtimella. Avoimen silmukan Hall-efektiin perustuvat virtamuuntimet pystyvät mittaamaan DC-, AC- tai pulssimuotoista virtaa kymmenestä 20 ampeeriin.

LEMin GHS-sarjan virtamuuntimet ovat miniatyyrikokoisia integroituja antureita, jotka ovat tarkoitettu AC- ja DC-virtojen isoloituun mittaukseen jopa 100 kHz taajuuteen saakka. Uutuudet tarjoavat täyden isoloinnin pienestä koostaan huolimatta, sillä ne sisältävät integroidun primaarijohtimen.

Komponenttien nimellisvirta-alue on 10, 12, 16 tai 20 ampeeria ja mittausalue 2,5 kertaa nimellisvirta. Ne kestävät valmistajan mukaan hetkellisen 200 ampeerin ylikuormavirran (1 ms).Kaikki mallit tarjoavat analogisen jännitelähdön, herkkyystaso valittavissa välillä 40 to 80 mV/A mallista riippuen, tyypillinen vasteaika on viisi mikrosekuntia.

SO8-koteloidut anturit voidaan asentaa suoraan piirilevylle pintaliitoksena. Uutuuspiirit sisältävät integroidun primaarijohtimen gradienttimittauksia varten. Ratkaisun avulla saadaan immuniteetti tehoelektroniikassa usein esiintyviä ulkoisia kenttiä ja niiden häiriövaikutuksia vastaan.

Uusissa komponenteissa yhdistyvät valmistajan mukaan hyväksi koetut menetelmät kuten spinnaus, ohjelmoitava sisäinen lämpötilakompensointi (EEPROM) jonka avulla saadaan hyvä suorituskyky koko lämpötila-alueen, maksimi nollavirheryömintä on valmistajan mukaan 1.3 prosenttia ja vahvistuksen ryömintä 1.5 prosenttia.

GHS Series -tuotteet toimivat viiden voltin unipolaarisella käyttöjännitteellä, käyttölämpötila-alue on -40 … +125 °C. Uutuudet soveltuvat vaativiin teollisuusympäristöihin tai UPS-virtalähteisiin, hakkuriteholähteisiin, DC-moottoreiden staattiset muuntimiin tai robotiikkaratkaisuihin, mutta myös kodinkoneisiin.

GHS Series -piirit soveltuvat myös tehostettuun moottorinohjaukseen. Niiden avulla voidaan vähentää tehonkulutusta sovelluksissa,  joissa on perinteisesti käytetty shunttipohjaisia ratkaisuja.  Komponentit täyttävät uusimmat teollisuusstandardit ja LEM myöntää niille viiden vuoden takuu.

LISÄÄ: LEM (Linkki) ja jakelijat Etra (LINKKI) ja katalookimyyjät (LINKKI)

TAUSTAA: Sveitsiläinen LEM:n ydintuotteita ovat virta- ja jännitemuuntimet. Yrityksellä on tuotantolaitoksia Pekingissä Kiinassa, Genevessä Sveitsissä, Machidassa Japanissa ja Sofiassa Bulgariassa. LEM on pörssilistattu SIX Swiss Exchange -pörssiin.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!