Samsung hakee erottumista vedestä ja silmästä

Samsung jatkaa älypuhelinmarkkinoiden kehitystä uudella Galaxy Note7 -puhelimella, joka on erityisen hyvin suojattu vettä ja pölyä vastaan IP68-standardilla. Uutuutta voi käyttää sormiosoituksen lisäksi kynällä. Mukana on sormen lisäksi myös silmän iirisskannaukseen perustuva tunnistus.

Samsungin uusi kännykkä-tabletti on varustettu vesitiiviin IP68-suojauksen lisäksi edeltäjiään kestävämmällä Corningin Gorilla Glass5 -lasilla.  Laitteen uusi S Pen on myös vesitiivis ja täyttää IP68-standardiin,  jossa puhelin tai muu laite upotetaan puolentoista metrin syvyyteen 30 minuutiksi.

Kuva: Samsung Galaxy Note 7 rakenne.
Kuva: Samsung Galaxy Note 7:n rakenne.

Uusimmissa kännyköissä yleistyneen sormenjälkitunnistimen lisäksi Galaxy Note7 on varustettu

iirisskannerilla, jota voi käyttää näyttölukituksen avaamiseen. Laitteen ulkomitat ovat 153.5 x 73.9 x 7.9 mm ja paino 169 grammaa.

Galaxy Note7:n kamera on aiemmista Galaxy S7 – ja Galaxy S7 edge -puhelimista tuttu Dual Pixel -kuva-anturilla. Radio-osa tukee  LTE Cat.12 / LTE Cat.10 / LTE Cat.9 -standardeja. Verkkotuki on Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps.

Paikannusta varten laite tukee GPS:n lisäksi venäläisten Glonass- ja kiinalaisten Beidou-satelliitteja. Laitteessa on useita asentoa tai muuten ympäristöä tarkkailevaa anturia, joista osaa voidaan käyttää myös kuntoilutiedon keruuseen.

Sisäisen 64 gigatavun muistin lisäksi Galaxy Note7:ssa on microSD-korttipaikka, joka tukee suurimmillaan 256 gigatavun muistikortteja. Akku on 3500 mAh:n ja uusi type-C -tyypin USB-portti. Näyttönä on 5,7-tuumainen QHD Super AMOLED.

Suoritin on neliytiminen 64-bitin Octa-ydin 2,4 ja 1,6 gigahertsillä.  Se on tehty 14 nanometrin tekniikalla. Käyttöjärjestelmänä on Samsungin virittämä Android 6.0.1 (Marshmallow).

Uutuuden suositushinta on Suomessa 879 euroa.

LISÄÄ: Samsung IP68-suojauksesta (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639