Kaleva: Suomen poliisille avuksi radio-ohjattavat lennokit

Lapin poliisilaitos käyttää radio-ohjattavia lennokeita etsinnöissään, kertoo Kaleva. Poliisihallitus on aloittanut hankkeen, jonka aikana se testaa erilaisten valmistajien tekemiä kookkaita kauko-ohjattavia lennokkeja, joihin voidaan sijoittaa lämpökameroita.

Lapin poliisilaitos on sanomalehti Kalevan mukaan koekäyttänyt miehittämätöntä lennokkia jo vuodesta 2012 lähtien. Kokemukset ovat olleet hyviä. Lennokit ovat auttaneet etsimään kadonnutta esimerkiksi vesistöistä ja suoalueilta.

Lokakuussa poliisihallitus yhtä lennokkimallia Ylläksen maisemissa syksyisissä olosuhteissa. Testien jälkeen poliisi päättää, millainen miehittämätön lennokki soveltuu sen toimintaan parhaiten, ostaa niitä poliisin käyttöön koko maahan ja kouluttaa poliiseja ohjaamaan niitä.

LISÄÄ: 5.8.2016 Kaleva (LINKKI) ja Los Angelesin poliisin minikopteri MTV3/2014 (LINKKI) ja Lapin amk:ssa vuonna 2015 tehty Iisak Helander opinnäytetyö (UAV:n avulla tuotetun fotogrammetrisen pistepilven vertailu ja käytettävyys) miehittämättömistä lennokeista (LINKKI, pdf).

Kuva: Minikoptereita ja lennokkeja otetaan käyttöön kasvavasti. Kuva: VTT / Aeromon Oy.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639