Kaleva: Lesonen mukaan leikkausrobotteihin

JOT Automaation perustaja Veikko Lesonen on lähtenyt Kaleva-lehden mukaan kirurgista robotiikkaa kehittävään yritystoimintaan. Yrityksen nimi on Head Instruments Oy.

Kaleva-lehden uutisen mukaan Lesonen on toinen keväällä perustetun Head Instrumentsin osakkaista. Yhtiön toinen osakas on toimitusjohtaja-erikoissairaalafyysikko Jani Katisko, joka työskentelee Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Head Instruments kehittää sairaalaympäristössä ideoita ja konseptiaihioita, testaa niitä kliinisesti, pilotoi sekä saattaa tuotteita ja palveluja tuotantovaiheeseen. Ensimmäiset prototyypit valmistuvat oululaislehden mukaan vielä ensi vuoden aikana.

Ensivaiheessa tuotteet keskittyvät neuromodulaatioon ja kuvantaohjattuun kirurgiaan.

LISÄÄ: Kaleva 10.8.2016 (LINKKI)

Kuva: Veikko Lesonen myi viime  huhtikuussa jo toistamiseen elektroniikan tuotantotekniikkaa valmistaneen Jot Automationin (LINKKI, uutinen). Edellisen kerran JOT myytiin vuonna 2002 yhteen oululaisen Elektrobitin kanssa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639