Soneralta tuplasti reissudataa Euroopassa

Sonera laajentaa Sopiva -liittymäpaketteihin sisältyvän reissudatan Euroopassa 600 megatavuun aiemman 300 megatavun sijaan. Roamingin käytön suosio on kasvanut vauhdilla kesän aikana, mutta edelleen dataa käytetään Suomeen nähden varsin vähäisesti.

Kesälomakausi ja keväällä alennettu ulkomaan mobiilidatan hinnoittelu ovat nostaneet roamingin käyttöä. Entistä useampi käyttää puhelinta ja mobiililaitteita ulkomaan matkoilla. Silti pyritään hyödyntämään myös ilmaisia Wlan-yhteyksiä.

Silti monet käyttävät mobiilidataa ulkomailla huomattavasti aiempaa enemmän. Esimerkiksi Soneran kuluttaja-asiakkaiden mobiilidatan käyttö Euroopassa on kesän aikana lähes nelinkertaistunut.

”Matkoilla halutaan surffata samaan tapaan kuin kotona, eikä yllätyslaskuista ei ole pelkoa, kun reissudata sisältyy liittymän kuukausihintaan”, toteaa Soneran kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jussi Salminen.

Datan käyttö on ampaissut Soneran mukaan nousuun myös Pohjolassa ja Baltiassa

LISÄÄ: Soneran Euroopan tiedonsiirtohinnat (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa