Amazonin IoT-laitteille tietoturvaa

Piirivalmistaja Microchip kertoo kehittäneensä  alan ensimmäisen päästä-päähän tietoturvaratkaisun Amazonin IoT-sovelluksiin. Kyse on sulautettuihin ratkaisuihin kehitetystä Atmelin salauspiiristä. Microchip osti Atmelin alkuvuodesta.

Microchip ja pilvipalveluita kaupallisesti tarjoava Amazonin AWS toteuttivat  ratkaisun auttaakseen esineiden internetin laitteiden nopeasti ja helposti osaksi laajaa pilvipalvelua. Amazonin IoT-palveluun liittyvien on nykyisin toteutettava erityistoimia noudattaakseen AWS:n vaatimaa turvallisuusmallia. Käyttäjien pitää tuottaa ja hallita turvallisesti salausavaimia.

AT88CKECC-sarjan avulla asiakkaat voivat täyttää Amazonin turvastandardin todennuksen ja liittyä AWS IoT -alustaan arvioinnista suunnitteluvaiheeseen asti. Microchipin AWS-ECC508-piiri auttaa täyttämään Amazonin urvallisuusstandardit jo prototyyppien ja esituotantovaiheen aikana. Lopuksi laitteet räätälöidään tuotantovaiheeseen, jossa varmistetaan tietoturva asiakassovellutuksiin.

Turvapiiri liitetään I2C-väylällä isäntänä toimivaa mikroohjaimeen, jossa toimii Amazonin AWS Software Development Kit (SDK). Kaikki sisältyy 3 x 2 millimetrin kokoiseen salauksen lisäpiiriin. Sen avulla tyypillisiin 8-bitin IoT-ratkaisuihin saadaan tarpeeksi suoritusvoimaa.

Ratkaisussa on kattava turva fyysiseltä peukaloinnilta. Lisäksi piirillä on laadukas satunnaislukugeneraattori, sisäinen turvallisten uniikkien avainten generointi ja kyky saumattomasti mukautua erilaisiin tuotantolinjoihin mahdollisimman kustannustehokkaasti.

LISÄÄ: Microchip (LINKKI), tuotetieto (LINKKI, Atmel), AWS IoT-palvelut (LINKKI),  jakelijat (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639