Helsinki tuo robotit kirjastoon

Helsingin kaupunginkirjasto hakee tulevaan  keskustakirjastoon robotiikasta apua aineiston siirtelyyn ja palautusten käsittelyyn. Tavoitteena on löytää myös uusia keinoja suositella kirjastoaineistoa uudella ja inspiroivalla tavalla

Mikäli soveltuva ratkaisu löytyy, kirjasto on varautunut tiedotteen mukaan hankkimaan robotiikkaa maksimissaan puolella miljoonalla eurolla. Kirjaston mukaan oi olla, että kirjastoon hankitaan jokin pienempi robotiikkaa tai keinoälyä hyödyntävä toteutus.

Robotiikan tavoitteena on löytää ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää henkilötyötä ja samalla antaa asiakkaille innostavia, inspiroivia kokemuksia ja tutustuttaa asiakkaita myös arkea palvelevaan uuteen teknologiaan.HelsinginkeskuskirjastoHavainnekuva

Palvelurobotteja on otettu käyttöön Suomessakin esimerkiksi Elisan myymälässä ja  hoivarobotteja on kokeiltu vanhustenhoidossa.

Robotteja käytetään Suomessa silti edelleen etupäässä valmistavassa teollisuudessa, mutta Posti käyttää robotiikkaa myös pakettien käsittelyssä.

Helsingin keskustakirjaston Töölönlahdelle (Kuvassa havainnekuva kirjastosta) on edistynyt. Rakennuksen peruskivi muuratiin toukokuussa ja varsinainen kirjastotalo alkaa nousta marraskuussa.  Asiakkaille kirjasto avataan vuoden 2018 joulukuussa.

LISÄÄ: Helsingin kaupunginkirjaston robottiprojekti (LINKKI) ja tietokirjailija  Klaus Oeschin haastattelu kirjaston tulevaisuudesta (LINKKI)

Kuvituskuva: Kuvan venäläinen Promobot -palvelurobotti oli esillä viime vuoden Slush-tapahtumassa Helsingissä (LINKKI, uutinen). Kirjasto hakee palvelurobottien lisäksi robotteja aineistojen käsittelyyn.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639