Fujitsu tuo Suomeen pilvipalvelukeskuksen

Fujitsu perustaa Suomeen pohjoismaisen K5-pilvipalvelukeskuksen, joka tarjoaa IaaS- ja PaaS-pilvipalvelua. Euroopan ensimmäinen pilvipalvelukeskus avattiin heinäkuussa Britanniassa. Suomessa se avautuu marraskuussa ja on täydessä tuotantovalmiudessa tammikuussa 2017.

Uuden K5-pilvipalvelukeskuksen avulla asiakkaat voivat myös hyödyntää perinteisiä tietojärjestelmiään Fujitsun mukaan paremmin, koska nyt ne voidaan saumatta ja kytkeä uusiin pilvisovelluksiin.

Fujitsumetaarc_tcm17-2221685Pilvipalvelu 5K on keskeinen osa Fujitsun digitaalista MetaArc-yritysalustaa eli Fujitsu Digital Business Platform MetaArc -rakennetta.

MetaArc-alustan  avulla organisaatiot saavat yrityksen mukaan enemmän tehoa irti myös vanhoista järjestelmistään samalla kun ne modernisoivat it-ympäristöjään.

Fujitsun K5-pilvipalvelu on tulossa saataville maailmanlaajuisesti. K5 voidaan toimittaa yksityisenä alustana, joka pyörii joko asiakkaan tai Fujitsun konesalissa, tai yhtä hyvin julkisena pilvenä, jonka osana voi olla myös oma virtuaalinen private-pilvi.

Konesaleissaan Suomen Fujitsu on käyttänyt uusiutuvaa energiaa jo vuodesta 2014 lähtien, joten myös K5-pilvipalvelu pyörii kokonaan uusiutuvalla energialla. Lisäksi pohjoismainen ilmasto auttaa vähentämään konesalien jäähdytyskustannuksia.

Fujitsu tulee ottamaan K5-pilvipalvelukeskuksia käyttöön myös Saksassa, Espanjassa, Singaporessa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Japanissa K5 on jo käytössä.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!