Neste ideoi älykkäät EEG-kuulokkeet

Nesteen innovaatiokone käy kuumana. Uudenlaisen hologrammipöydän perään yritys esittelee aivojen EEG-mittauksiin perustuvan kuulokkeen tuotekonseptin. Uusi ThinkEar on osa yrityksen Pre-order the Future -futurisointihanketta.

Neste hakee tulevaisuuteen painottuvilla tuoteideoilla uusia tapoja hyödyntää uusiutuvia materiaaleja tuotteiden ja palveluja. Yrityksen mukaan kehitys on tullut siihen pisteeseen, ettei tekoälyä tai muuta älyteknologiaa voida pitää enää vain elokuvissa esiintyvänä kuvitelmana.nestefuture

Kesällä yritys esitteli hologrammisen pöytänäytön idean, jota voitaisiin käyttää opetukseen ja uusien laitetekniikoiden todentamiseen.  Uusin idea on musiikkisoitin, joka toimisi ajatuksen voimalla.

Nesteen ideoiman ThinkEar-kuulokkeissa käyttäjän komentoja tunnistaisi viisi aivosähkökäyrää mittaavaa EEG-elektrodia. Sähköimpulssit ohjaisivat käskyn kuulokkeisiin integroidun sulautetunn suoritinyksikön avulla.

Kuulokkeen elektroniikka ja äänimoduuli voidaan istuttaa 3D-tulostettuun pantaan, joka tuotettaisiin asiakaskohtaisesti henkilön mittojen mukaisesti. Milloin idea älykuullokkeista voisi olla toteutettavissa ei Neste kerro.

Nesteen ThinkEar-kuulokkeet ovat osa Nesteen Pre-order the Future -hanketta, jonka tehtävänä on myös herättää keskustelua ja kannustaa ihmisiä tekemään tekoja paremman tulevaisuuden puolesta.

Innovaatioihin pohjaava Pre-order the Future -hanke koostuu viidestä teemasta: julkinen tila, viihde, matkailu, oppiminen ja digitaaliset palvelut. Yleisö voi kommentoida ja äänestää mieluisinta konseptia Nesteen Pre-order the Future -sivustolla.

Neste valitsee jatkokehitykseen etenevän voittajakonseptin lokakuussa 2016.

LISÄÄ: Nesteen Pre-order The Future -sivusto (LINKKI) ja uutinen hologramminäytöstä (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!