Maailman pienin 9-akselinen liiketunnistin

Boschin omistama Sensortec on tuonut tarjolle erottäin pienen 9-akselisen liiketunnistimen. Uutuus sopii älypuhelimien ja sykemittareiden lisäksi tulevaisuuden lisätyn todellisuuden ratkaisuihin.

Puettavat ja erilaiset lisätyn todellisuuden ratkaisut edellyttävät nykyisiä älypuhelimia vähemmän tilaa ja tehonkulutuksen pitää olla erittäin pientä.

Bosch Sensortecin markkinointijohtaja Jeanne Forgetin mukaan uutuuspiiri BMX160 on suunnattu juuri puettavien laitteiden vaatimuksiin. Siinä on hänen mukaansa minimoitu piirilevyala ja virrankulutus pienempää.

Uudessa liikeanturissa yhdistyy kiihtyvyysanturin, gyroskoopin ja geomagneettisuuden tekniikat. BMX160 on pakattu kompaktiin 2,5 x 3,0 x 0,95 millimetriseen koteloon. Sen virrankulutus on alle 1,5 milliampeeria.

Anturin kanssa voidaan hyödyntää valmistajan BSX-anturidatan ohjelmistokirjaston kanssa. Se on pinneiltään ja toiminnaltaan yhteensopiva Sensortecin 6-akselisen BMI160IMU:n kanssa.

Yhdeksänakselisessa BMX160:ssa on sisäänrakennettu tehonhallintatoiminto ja vähäisen tehonkäyttö taustasovelluksilla. Sovellusprosessori voidaan siirtää lepotilaan, joka pidentää kohdelaitteen akkukestoa. Esimerkiksi askelmittari-toiminto ja liikkeentunnistin kuluttavat vain 30 mikroampeeria.

LISÄÄ: Bosch Sensortec (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639