Teholähteitä teollisuuden digiratkaisuihin

Ruotsalainen Powerbox tuo markkinoille neljä uutta teollisuuden digsovelluksiin tarkoitettua teholähdettä. Teholähteet ovat osa Powerboxin uutta Industrial Line -teholähdesarjaa. Ne perustuvat yrityksen uusimpiin hakkuriteknologioihin.

Teollinen internet tai teollisuus 4.0 rakentuu kun fyysiset järjestelmät kommunikoivat ja tekevät yhteistyötä reaaliajassa internetin välityksellä. Powerboxin teholähteet  OBM33, OBM35, OBP37 ja OBP38 on valmistajan mukaan suunniteltu näihin teollisuuden vaativiin digiratkaisuihin.

Uusissa teholähteissä käytetään LLC-puolisiltatasasuuntaustopologiaa, jota täydentävät lähdön aktiivinen tahdistettu tasasuuntaus ja alhainen valmiustilan virrankulutus. Tällä teknologialla saavutetaan korkea hyötysuhde (jopa 93 %), tehotiheys ja hetkellinen lähtövirta. Lisäksi tyhjäkäyntiteho on erittäin alhainen: 0,5  ja alle 1 watin, käytettäessä virtakatkossignaalia (Power Fail Detect).

Yksilähtöisten OBM33-, OBM35-, OBP37- ja OBP38-teholähteiden tehoalue on 80–400 wattia ja jännitevaihtoehdot 12–48 volttia.  Koska teollisuuden digiratkaisut perustuvat pitkälti järjestelmien väliseen vuorovaikutukseen, teholähteiltä edellytetään tehokkuutta ja luotettavuutta, jotta voidaan taata keskeytymätön toiminta ja eliminoida viestinnän viiveet.

Tuotejulkistus käsittää yli 28 yksilähtöistä mallia, jotka tuottavat 12 V:n, 15 V:n, 18 V:n, 24 V:n, 30 V:n, 36 V:n ja 48 V:n jännitteen tehoalueella 80–400 W. Uutuuslaitteiden syöttöjännite on 90–264 VAC ja verkkotaajuus 47–63 Hz.

Uusissa teholähteissä yhdistyvät valmistajan mukaan tehokas topologia ja sähkömagneettisten häiriöiden vaimennuksen optimoiva rakenne. Ne ylittävät EN55022B-standardin luokan B vaatimukset ja teholähteillä on korkea eristysjännite. Uutuussarjassa on oikosulkusuojaus sekä ylijännite- ja ylikuumenemissuojaus.

Tuotteiden käyttölämpötilarajat ovat –10 ja +70 °C. Ilman erillistä jäähdytystä 75 prosenttia maksimitehosta on käytettävissä. Pakotetulla konvektiolla tehosta saadaan käyttöön 100 prosenttia 50 °C:n lämpötilaan asti, ja käyttöä voidaan jatkaa aina 70 °C:n lämpötilaan hieman alemmalla teholla. Laitevaihtoehdot ovat avoin, L- ja U-kotelo sekä täysin koteloitu tuulettimella varustettu malli..

LISÄÄ: Powerbox (LINKKI) ja yrityksen Suomen toimisto (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639