Ericsson tuo 5G-radion

Ericsson tuo moniantennitekniikoita tukevan 5G-radiojärjestelmän.  Uusi AIR6468 on yhtiön mukaan ensimmäinen kaupallinen NR-radio, joka tukee Massive-MIMO ja Multi-User MIMO -moniantenniratkaisuja.

Ericssonin radio-osan AIR 6468:n avulla voidaan toteuttaa lukuisia ohjattavia antenniportteja monipuolisen keilanmuodostuksen toteuttamiseen.  Niiden avulla saadaan lisää kapasiteettia ja verkon peittoa samalla kun häiriöt vähenevät.

5GLRErcisscon
Ericssonin NR-radio AIR 6468.

Ensimmäiset operaattorit voivat jo ryhtyä kokeileman uusia 5G-tekniikoita.  “Kesäkuussa julkistimme joukon 5G Plug-In -työkaluja, jotka toimivat nyt julkistetun radioalustan päällä”, sanoo Ericssonin radioverkoista vastaavan liiketoimintayksikön johtaja Arun Bansal.

Ericsson tuo uuden radion lisäksi parannuksia, jotka tehostavat nykyverkkojen toimintaa ja valmistavat niitä 5G-aikakauteen. Esimerkiksi kolmen uuden radion ansiosta LTE-verkon nopeus on Ericsson mukaan mahdollista kiihdyttää gigabittinopeuksiin.

Ericssonin uutuuksia ovat radiot 4407 ja 4412, joka mahdollistaa 4×4 MIMO -tekniikan ja tukevat sekä FDD- että TDD-tekniikkaat Radio 8808 tukee lisäksi TDD-beamforming-tekniikkaa eli aikajakoista keilanmuodostustekniikkaa. Lisäksi yritys useita muitakin uusia verkkotuotteita.

Ericsson tarjoaa verkon toteuttajille myös Uplink Spectrum Analyzer -ohjelmistoratkaisun, jonka avulla taajuuksien optimointi on entistä tehokkaampaa. Ohjelmiston avulla voidaan identifioida etänä ulkoisia häiriötekijöitä ilman kallista mittausteknologiaa tai tukiasemakäyntejä.

LISÄÄ: Ericssonin uutuuksista (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639