Helsingin suurin kiinteistöaurinkovoimala Ruoholahteen

Vakuutusyhtiö Ilmarisen ja nykyisin myös Tekesin toimipisteen katolle Ruoholahteen on valmistunut Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala. Ensimmäisen toimintaviikkonsa aikana voimala on tuottanut sähköä runsaat neljä megawattituntia.

Uuden aurinkovoimalan arvioitu vuosituotto on noin 210 megawattiatuntia, joka on 5,5 prosenttia kiinteistön kokonaiskulutuksesta. Määrä vastaa yli kymmenen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Ruoholahden pääkonttorin katolle on asennettu 748 aurinkopaneelia. Älykkään aurinkosähköjärjestelmän on toimittanut ja rakentanut suomalainen Solnet Green Energy.
Ruoholahden pääkonttorin katolle on asennettu 748 aurinkopaneelia. Järjestelmän toimitti Solnet Green Energy Oy. Kuva: Olli Urpela / Pintaliitodesign.

’’Sähköntuotanto on lähtenyt hyvin käyntiin. Parhaimmillaan aurinkoisina päivinä voimalan huipputeho on 236 kilowattia, jolla katetaan noin neljännes kiinteistön sähköntarpeesta, sanoo johtaja Esko Torsti Ilmarisesta.

Investoinnin vuosituotoksi on laskettu noin 7,5 prosenttia ja järjestelmän arvioidaan maksavan itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa.

­Pääkonttorin lisäksi aurinkoenergian käyttöönottoa selvitetään myös muissa Ilmarisen omistamissa kiinteistöissä.

Aloituskuva: Voimalan tuotantoa voi seurata reaaliaikaisesti kännykällä tai muilla päätelaitteilla sekä Ilmarisen toimitalon aulassa sijaitsevilla näyttötaululta. Kuva: Olli Urpela / Pintaliitodesign.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!