IFA: Valmistaja latoi yhteen 216 OLED-näyttöä

Kulutuselektroniikan messuilla ja hieman pienemmässä mitassa myös kotimaisissa elektroniikkaliikkeissä on totuttu televisioista koostuviin seiniin. Nyt LG on toteuttanut Berliinin IFA-messuille 15 metriä pitkän tunnelin, joka rakentuu 216 kaarevasta 55 tuuman Oled-ruudusta.

Korealaisvalmistaja LG esittelee Berliinissä IFA-messuilla maailman suurimman OLED-tunnelin. 15 metriä pitkän tunnelin ruuduissa on lähes 450 miljoonaa pikseliä. Tunnelissa kulkevat pääsevät katselemaan Islannin revontulia, merien ekosysteemejä ja ulkoavaruudessa kuvattuja näkymiä.

Suuri tunneli on onnistuttu rakentamaan OLED-kuvaruutujen kevyen, ohuen ja joustavan rakenteen ansiosta. OLED-ruudut taipuvat niin koverasti kuin kuperasti tinkimättä kuvanlaadusta. Tämä mahdollistaa IFA-messuilla nähtävän OLED-tunnelin kaltaiset vaikuttavat digitaaliset installaatiot.

LG esittelee OLED-teknologian kykyä näyttää värejä ja tarkkoja yksityiskohtia From Black to Black -videolla. Filmillä nähdään muun muassa kohtauksia meren syvyyksistä sekä kimmeltäviä meduusoja ja valaiden sulavaa liikettä hieman samaan tapaan kuin monissa meriakvaarioissa.

Katsojat saavat nähdä tunnelissa myös ulkoavaruuden valoloistoa ja Islannin revontulia. LG kuvasi revontulien yksityiskohdat ja liikkeet 8K-tarkkuuden laadussa 14 eri kameralla.

LG on aiemminkin luonut erikoisuuksia messutapahtumiin. Esimerkiksi yhtiön Las Vegasin CES 2016 -messuilla tammikuussa nähty OLED-installaatio sai Red Dot -tunnustuksen Communication Design -kategoriassa.

LISÄÄ: Katso video (LINKKI, youtube)

15.10 Korjattu ruutujen määrä oikeaksi.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639