Sähkötraktorit siirtävät lentokoneita

Sähkökäyttöisen maahuolintakaluston käyttö Helsinki-Vantaan lentoasemalla laajenee. Maa- ja matkustajapalveluita tarjoava Airpro on ottanut käyttöön  ensimmäiset sähkökäyttöiset lentokoneiden työntötraktorit.  Ne on valmistanut Kalmar Motor.

Helsinki-Vantaalla käytetään lentokoneiden siirtämiseen jo viittä työntötraktoria. Kalmar Motorin valmistamista neljä on täysähkökäyttöisiä ja viides, uusin työntötraktori on hybridimalli. Se hyödyntää käyttövoimanaan sähköä ja tarvittaessa diesel-polttoainetta lataukseen.

”Nopeampi voimantuotanto ja energiatehokkuus nostavat uusien työntötraktoreidemme kustannustehokkuuden kokonaan seuraavalle tasolle. Verrattuna dieseltraktoreihin, uusien sähkö- ja hybriditraktoreiden kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat vain kymmenesosa aiemmasta”, toteaa Airpron toimitusjohtaja Janne Hattula.

Uudet työntötraktorit ovat toimintakyvyltään perinteisten diesel-laitteiden veroisia ja soveltuvat siirtämään keskipitkän matkojen matkustajakoneita, hybridimalli myös laajarunkokoneita. ”Esimerkiksi Helsinki-Vantaan uusin lentokonetyyppi, Airbusin A350-laajarunkokone, olisi helppo työnnettävä myös täydessä lastissa”, Hattula sanoo.

Kuva: Airpro Oy.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639