Laivatilaus ja kännykkäverkot nostivat vientilukuja

Suomen tavaraviennin arvo kasvoi kesäkuussa Tullin mukaan pääosin laivatoimituksen takia viisi prosenttia vuoden takaisesta. Myös muissa alueissa oli kasvua, jopa sähkötekninen teollisuus kasvatti vientiä viisi prosenttia. Heinäkuun ennakkotiedot olivat kuitenkin jälleen mollivoittoisia lähes kaikille.

Sähkökoneiden ja -laitteiden vienti vahvistui pääosin diagnoosi- ja röntgenlaitteiden ja verkkolaitteiden viennin kasvun ansiosta.  Suomen tavaravienti oli kesäkuussa yli 4,9 miljardia euroa. Volyymi kasvoi 5,2 prosenttia ja vientihinnat 0,6 prosenttia. Viennin arvon käänsi kesäkuussa kasvuun 481 miljoonan euron arvoinen alustoimitus.

Kuljetusvälineiden vienti kohosi 134 prosenttia suuren Saksaan suuntautuneen laivatoimituksen vuoksi. Henkilöautojen vienti laski 54 prosenttia, mutta tavarankuljetusautojen vienti nousi 15 prosenttia.

Heinäkuun ennakkotiedot kertova. että kasvu ei ole tasaista ja kurottavaa riittää koska alkuvuoden vienti oli kuusi prosenttia viime vuotta alempana.

Heinäkuun vienti oli ennakkotietojen mukaan 3,9 miljardia euroa, joka on 13 prosenttia viime vuoden heinäkuuta alempi. Viennin arvo oli edellisen kerran alle neljä miljardia euroa kuluvan vuoden tammikuussa.

LISÄÄ: Tullin kesäkuun vientitiedot (LINKKI, pdf)

Kuva: Konecranes, Vuosaari

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639