LoRa-anturiverkkoon uusi kehityskortti

Arrow on yhdessä italialaisen Axel Elettronican kanssa toteuttanut LoRa-anturiverkkoihin kehitys- ja kokeilukortin ”SmartEverything Lion Board”. Uutuuskortti sisältää jokseenkin kaikki toiminnot, joita tarvitaan IoT-LoRa-anturiverkkoja varten.

Arrowin uutuuskortti on varustettu pitkän kantaman LoRa-yhteydellä, joka on toteutettu piirivalmistaja Microchipin LoRa-moduulilla. Kortti on jo toinen sarjassaan, sillä Arrow esitteli jo vuosi sitten samanlaisen kortin, jossa oli SigFox-anturiverkon liitäntä.

Uusi Lion-kortti on mekaanisesti yhteensopiva suosittujen Arduino-korttien kanssa, jolloin kehitystyössä voidaan tarvittaessa hyödyntää laajaa Arduino-lisäkorttien valikoimaa. Kortilla on LoRa-yhteyden lisäksi myös Microchipin Bluetooth Low Energy-yhteys ja kattava kokoelma erilaisia antureita kuten STMicroelectronicsin anturit läheisyyden, kosteuden, lämpötilan ja kiihtyvyyden mittaamiseksi.

Saatavissa on myös lisäkortti, jossa on NXP:n piireillä toteutettu NFC-tarrojen lukulaite, ja Analog Devices tarjoaa lisäkorttia, jossa on lämpötila- ja liikeanturit sekä kaasujen ilmaisimet. Lion-kortin mikro-ohjain on Atmelin ARM Cortex-M0+, joka hoitaa antureiden ja muidenkin liitäntöjen tiedonsiirron. Atmelin ohjelmistolla voidaan toteuttaa kattava tietoturva IoT-sovelluksissa.

Paikannustoimintoja varten LION-kortilla on Telitin valmistama GPS-vastaanotin. Kortin varusteisiin sisältyvät myös Dynaflexin 868 MHz antenni ja Linear Technologyn tehonhallintapiirit.

LISÄÄ: Arrow (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!