Modulaarinen teholähde meluaa vähemmän

XP Power on julkaissut uuden modulaarisen digitaalisesti ohjatun nanoflex AC-DC-teholähdesarjan, jossa on pyritty minimoimaan tuulettimen synnyttämää melua. Uutuus sopii 1U-kokoprofiilin toteutuksiin.

XP Powerin digitaalisesti ohjattava teholähdeuutuus Nanoflex perustuu neljään ”single-slot plug-in” moduuliin. NanofleX sarja pystyy tuottamaan 850 – 1200 wattia riippuen syöttöjännitteestä.

Tuulettimien sijoittaminen keskelle teholähdeyksikkö vähentää valmistajan mukaan melutasoa. Tuuletuksen ilmavirta voidaan suunnata. Silti suunnasta riippumatta teholähteestä saadaan aina täysi antoteho, XP Power lupaa tiedotteessaan.

Neljällä lähtömoduulilla voidaan rakentaa kaikkiaan yhdeksäntoista erillistä nimellisjännitteen + 3,3 +60 VDC. Laaja lähtöjännitteiden säätöalue mahdollistaa nopeat asetukset sovelluksesta toiseen. Samalla varaosalaitteita tarvitaan aiempaa vähemmän.

NanofleX ratkaisuissa voidaan käyttää sekä analogisia että digitaalisia ohjauksia. Analogiset signaalit sisältävät mm. AC OK, DC OK sekä lisäksi päälle-pois-kauko-ohjauksen,  jännitteen säädön sekä ns. ” current share” virtaohjauksen.

Digitaalinen ohjaustekniikka perustuu PMBus-protokollaan ja digitaaliset vastineet kaikista analogisista signaaleista ja ohjaa yhdessä ylijännite-, ylilämpötila-, ylivirta- ja tuulettimen varoitustoiminnot. Graafisen käyttöliittymän kautta voidaan helpottaa nanofleXin valvontaa ja muutoksia  PMBu-komennoilla. I2C-liitännän kautta

NanofleX täyttää lääketieteellisten ja IT-laitteiden turvallisuusstandardit kuten IEC / EN / ANSI / AAMI 60601-1 ja IEC / EN / UL60950-1 ja  2 x MOPP ”3rd edition”. Tuotteilla on kolmen vuoden takuu.

LISÄÄ:  XP Power, Digikey ja Farnell – Elements 14.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639