Pieni ohjauskortti teollisuuteen

Teollisuuden uudet internet-ratkaisut edellyttävät piirivalmistaja Maxin Integratedin mukaan entistä pienempiä ohjausratkaisuja. Sellainen on Pocket IO PLC-koekortti, jota kuvassa esittelee yrityksen teollisuusyksikön vetäjä Sui Shieh.

Maxim Integrated Product aikoo panostaa voimallisesti uudenlaisiin tuotantoteollisuuden ratkaisuihin. Yritys esitteli eurooppalaiselle lehdistölle jo hieman ennakkoon marraskuussa Münchenissä Electronica-messuilla julkistettavanPocket IO PLC-kehitysalustan.

Uusi kehityskortti on tehty mallikytkennäksi yrityksen automaatioasiakkaille. Kortin avulla voi automaatiotekniikan yritys kehittää uusia Industry 4.0:n  ja teollisen internetin ohjausratkaisuja. Kortin lisäksi pakettiin kuuluu myös tarvittavat ohjelmistot, ohjaimet ja piirikaaviotiedostot. Hintaa kehityspaketilla on 499 euroa.

Korttialusta tarjoaa asiakkaille mallia uusien entistä pienempien logiikkatuotteiden kehittämiseen. Ohjauskortin piirimäärää ja tekniikoita on kehitetty vähemmän tehoa kuluttavaan suuntaan. Maximin kortti ei tarvitse erillistä tuuletusta, joka on selvä etu tulevissa teollisuusratkaisuissa.maximplc1014_2016

Uusi referenssikortti on muutaman vuoden takaista ensimmäistä MicroPLC-alustaa selvästi pienempi. Kortilla olevalla MAX14913 -piirillä on saatu säästettyä korttipintaa. Aiempaan nähden 16 diodia on voitu poistaa kytkennästä.

Kortin MAX17681 on eristetty buck-tyyppinen DC-DC-muunnin, joka on aiempaa selvästi energiatehokkaampi. Oktaalinen MAX31913 digitaalisten tulojen kääntäjä/sarjamuuttajan avulla kortti voidaan ottaa käyttöön mistä tahansa viiden voltin jännitesyötöstä.

Kortilla on 30 IO-liitäntää, kuten analogiset tulot ja lähdöt, digitaaliset tulot ja lähdöt sekä IO-linkki ja liikkeenohjaus. Kortilla on myös vankkarakenteiset IO-Link-älyanturiliitännät.

LISÄÄ: Maxim Integrated Products (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!