Nokia ja T-Mobile testasivat 5G-tekniikoita

Uudet 5G standardit eivät ole vielä valmistuneet, mutta ensimmäisiä kenttäkokeita tehdään jo laboratorioiden ulkopuolella. Nokia ja T-Mobile testasivat Yhdysvalloissa 5G-tekniikoita 28 gigahertsin taajuusalueella. Kokeissa on saavutettu  gigabittien nopeus ja pienet tiedonsiirtoviiveet.

Nokia ja T-Mobile ovat testanneet yhdessä 5G-verkkotekniikoita T-Mobilen USA:ssa käytössä olevilla taajuuksilla 28 GHz taajuusalueella. ”5G on nopeasti siirtymässä toiselle vaihteelle” toteaa Nokian Pohjois-Amerikan johtaja Ricky Corker.

Testeissä hyödynnettiin Nokian AirScale tukiasemaradiojärjestelmiä, LTE-Advanced standardin tekniikoita sekä usean antennin MIMO-tekniikkaa.

 

NokiaAirscaleSaavutetut tiedonsiirtonopeudet olivat useita gigabittejä sekunnissa, mikä mahdollisti testitilanteessa jopa neljän 4G-teräväpiirtovideon välittämisen yhtäaikaisesti ongelmitta. Videosiirron lisäksi verkossa toimi yhtäaikaisesti ongelmitta reaaliaikainen tiedonsiirto alle kahden millisekunnin viiveellä.

’’Yhteistyössä Nokian kanssa saimme aikaan ällistyttävän suuren tiedonsiirtonopeuden ja pienen viiveen, jotka ovat molemmat tarpeen tulevaisuuden 5G verkoissa’’, sanoi T-Mobilen tekninen johtaja Neville Ray.

Nokia ja T-Mobile aikovat jatkaa 5G verkkotekniikoiden ja niiden mahdollistamien uusien sovellusten testaamista. Mahdollisia tulevaisuuden sovelluksia ovat vauhdin lisäksi muun muassa teräväpiirtoinen 360 asteen virtuaalivideon siirtäminen ja teollisuusautomaatin sovellukset.