Bittiumilta tulosvaroitus – verkkoyhtiö vähentää tilauksiaan

Tietoliikennealan muutokset ravistelevat oululaista suunnittelutalo Bittiumia. Yritys antoi aamusta tulosvaroituksen kansainvälisen tietoliikenteen verkkovalmistajan tilausten vähenemisestä.  Myöhemmin selvisi, että kyseinen yritys oli Ericsson.

Jos nimeämättömän verkkovalmistaja-asiakkaan tilausten supistuminen toteutuu täysimääräisinä, sillä tulee olemaan vaikutuksia myös Bittiumin koko vuoden liikevaihtoon ja liiketulokseen.

Vielä tammi-kesäkuun 2016 puolivuotiskatsauksessa julkistettuihin Bittiumin vuoden 2016 näkymiin ei tilausten supistumisella ole yhtiön mukaan vaikutuksia. Niiden perusteella yhtiö odottaa vuoden 2016 liikevaihdon kasvavan edellisvuodesta (56,8 miljoonaa euroa vuonna 2015).

Liiketuloksen kehittymiseen liittyy kuitenkin edelleen useita epävarmuuksia, mistä syystä yhtiö ei anna arviota liiketuloksen kehittymisestä. Yritys ei kertonut ”kansainvälisen tietoliikenteen verkkovalmistajan” nimeä. Yritys on Arvopaperilehden uutisen mukaan irtisanomisista eilen ilmoittanut Ericsson.

Bittium antaa vuoden 2017 taloudellisen ohjauksen  tilinpäätöstiedotteen tammi-joulukuu 2016 julkaisun yhteydessä. Tammi-syyskuun 2016 osavuosikatsaus julkistetaan marraskuun alussa.

Lisätty 16.40 asiakkaaksi Ericsson.