Kohti omaa IoT-sovellusta – LoRa-anturiverkon protokortti

Esineiden internet tarvitsee toimiakseen anturiverkkojen lisäksi yhteydet laitteisiin ja järjestelmiin. Kehitystyötä voidaan nopeuttaa piirivalmistajien protokorteilla. Niistä  yksi uusimpia on STM:n LoRa-anturiverkon koekortti ohjelmistoineen.

Suomeen rakennetaan teollisen internetin ja esineiden internetin rakentamiseksi useita anturiverkkoja. Sigfox kertoi verkkoratkaisuistaan kuukausi sitten ja eilen radio- ja televisioverkon ylläpitäjä Digita julkisti suunnitelmansa rakentaa Suomeen koko maan kattava LoRa-anturiverkko.

en-en-bn_overview_lrwan_474x356px_la_v2Verkkojen ja IoT-pilvipalveluiden lisäksi tarvitaan liitännät antureihin ja laajemminkin laitteisiin. Siihen piirivalmistajat ovat tuomassa runsaasti tarjontaa. Myös komponenttijakelijat ovat toteuttaneet omia korttiratkaisujaan.

Piirivalmistaja STMicroelectronics on kehittänyt 32-bitin ARM:n Cortex-M0-32-suorittimen ympärille rakentuvan LoRA-anturiverkon kehityspaketin.

P-Nucleo-LRWAN1 -kehityspaketti koostuu STM32L073 Nucleo (Nucleo-L073RZ) -mikro-ohjainkortista sekä RF-laajennuskortista.  Radio-osa perustuu saksalaisen Semtechin SX1272 LoRa-lähetinvastaanottimeen (I-Núcleo-SX1272D).

Kehityspakettiin on tarjolla X-Nucleo-IKS01A1-lisäkortti liikkeen, kosteuden ja lämpötilan anturointiin. Kehityspakettiin sisältyy myös verkosta ladattavia ohjelmistoja ja sovellus LoRaWAN-varmentamistesteille.

LoRa-lisäkortti myös muiden valmistajien koekortteihin

STM:n koekortilla oleva Semtechin LoRa-lisäkorttia voidaan htyödyntää myös muiden valmistajien kuten NXP:n kehityspaketeissa.

Kortilla on Semtechin SX1276 lähetinvastaanotin, josta on omat versiot ISM 433 MHz:n ja 868 MHz:n taajuusalueille Euroopassa ja Kiinassa (SX1276MB1MAS) sekä 433 MHz:n ja 915 MHz:n  Pohjois-Amerikkaan (SX1276LB1LAS).

LISÄÄ: LoRA (LINKKI, uutisia) ja Sigfox (LINKKI, uutisia) ja STM LoRa (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI), Semtecin SX1276-LoRa-piiri ja lisäkortti (LINKKI, Mouser)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639