ABB avasi uudenlaisen sähköautojen pikalatauspisteen

ABB on avannut Pitäjänmäen tehdasalueen kupeessa Helsingissä sähköautojen pikalatausaseman. Uusi latausasema soveltuu niin hybridiajoneuvoille kuin täyssähköautoille ja tukee kaikkia latausstandardeja.

Pitäjänmäen latausasemalla sähköajoneuvo latautuu 5-15 minuutissa. Se soveltuu kaikkiin käytössä oleviin latausstandardeihin: niin CHAdeMO- ja Combo 2 -tasavirtalataukseen kuin Type 2 -vaihtovirtalataukseen.

Uusi pikalatausasema on kaikkien käytettävissä. Se on osa valtakunnallista Virtapisteen sähköautojen latausverkostoa. Uusi asema on Virtapisteen latauspalveluverkoston ensimmäinen Terra 53 multi-standard -asema.

Pitäjänmäen asema on 41. latauspiste myös pääkaupunkiseudun sähköntoimittaja Helenin latausasemaverkostossa. Verkostoa operoi yhteisyritys Virta, jonka omistajina ovat 18 suomalaista energiayhtiötä.

ABB:n uusinta pikalatausteknologiaa on jo käytössä Suomen lisäksi muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa. Asemia on toimitettu yli 5000 kaikkiaan yli 50 maahan.

Odotukset sähköautoilun yleistymiseen ovat kovat Suomessakin. Nykyinen henkilöautokanta on  noin 2,5 miljoonaa. Jos energia- ja liikennepolitiikkaa kehitetään Norjan ja muiden maiden suuntaan, voisi Suomen maanteillä ajella vuonna 2020 jopa 100 000 sähköautoa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639