Virtuaalilasit päässä asuntonäytöille – omilla tai lainatuilla

Virtuaalitodellisuus otetaan uudeksi välineeksi asuntokauppaan. Aktia aloittaa ensimmäisenä Suomessa virtuaaliasuntoesittelyt, joita voi katsoa tietokoneen lisäksi myös virtuaalitodellisuuslasien kautta. Aktia jopa lainaa VR-silmikoita asiakkaille, joilla ei ole vielä omia laitteitaan.

Aktia on valmistautunut tulevaan teknologiauudistukseen 3D-kuvaamalla yli 230 kohdetta. Kaikki kuvatut ja tällä hetkellä myynnissä olevat kohteet on siirretty myös virtuaaliseen todellisuuteen. Toteutus tapahtuu suomalaisen yhteistyökumppanin, Realest3D:n avulla.

’’Katsominen on mahdollista yhdistämällä Etuovessa tai Oikotiellä olevan esittelyn virtuaalilaseihin napauttamalla vr-kuvaketta’’, Aktia Kiinteistönvälitys Oy:n aluejohtaja Saara Murtovaara kertoo.

Virtuaalilasienkehitys ja käyttö peliympäristössä on vauhdittamassa lasien tuloa kuluttajille ja samalla laskenut silmikoiden hintoja. Silti kyse on vasta ensimmäisestä aallosta ja perinteisille näytöille riittää edelleen kävijöitä. Aktia kuitenkin myös vuokraa VR-silmikoita asiakkailleen

’’Kaikilla kuluttajilla ei vielä ole omia laseja, joten meillä on lähiviikkoina tulossa useisiin toimipisteisiin virtuaalilasit, joita asunnon ostaja voi lainata tutustuakseen haluamaansa asuntoon – tai vaikka useampaan yhdellä kertaa. Haluamme olla edelläkävijöitä ja hyödyntää tekniikan tuomia uusia mahdollisuuksia, Murtovaara korostaa.

Virtuaaliesittelyjen avulla asunnon myyjän ei tarvitse järjestää asuntoesittelyjä yhtä tiuhaan, vaan lasien avulla myytävään asuntoon voi tutustua kuin olisi itse paikan päällä. Ostaja puolestaan säästää aikaa, kun useampi asunto on mahdollista katsoa kerralla.

Uusi tekniikka hyödyntää myös ostajia, jotka etsivät kotia toisesta kaupungista, vaikka satojen kilometrien päästä. Kauempanakin sijaitsevat myyntikohteet voi kiertää kotisohvalta käsin.

Kuvituskuva: Virtuaalitodellisuutta kokeillaan pelien lisäksi laajalti muissakin käyttösovelluksissa suunnittelusta kuluttajapalveluihin. Kuva: Uusiteknologia.fi / VTT.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639