Berggrenin Future Forum: Teknologiatrendeihin kannattaa tarttua

Digitalisaation huippunimi Tero Ojanperä ja brittiläinen brändiasiantuntija Chris George toivat uusia näkökulmia viime viikon lopulla Finlandia talolla järjestettyyn IRP-talo Berggrenin Future Forumiin. Kasvutrendeiksi listattiin muun muassa 3D-tulostus ja tekoälyn hyödyntämisen sekä brändiosaaminen. Valtion tervehdyksen tilaisuuteen toi innovaatiosetelikokeilua hehkuttanut pääministeri Juha Sipilä.

Berggren Future Forum kokosi torstaina Finlandia-talon Helsinki-saliin lähes 300 suomalaista IPR-alan vaikuttajia ja visionäärejä. Tilaisuuden avasi Berggren Groupin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä kertomalla tulevaisuuden teknologiatrendeistä Nokialta riskisijoittajaksi siirtyneen Tero Ojanperän tapaan. Berggren juhli foorumissa myös 80 vuotista taivaltaan.

Tapahtuman Fearless Innovators of 2020-paneelissa olivat Smarpin toimitusjohtaja Roope Heinilä, langatonta lataustekniikkaa aiemmin ja nykyisin nyhtökauraa kehittävä Maija Itkonen, supersähköauton suunnitellut Pasi Pennanen ja pelialan kokenut toimija Timo Soininen.

Pääministeri Juha Sipilä mainosti tapahtumassa uutta Tekesin innovaatioseteliä ja innovaatiopankkia.
Pääministeri Sipilä nosti puheessaan esille Tekesin uuden innovaatiosetelikokeilun ja innovaatiopankin toiminnan.

Paneelikeskustelijat yllättivät monet osallistujat kertomalla harvinaisen avoimesti uratarinoitaan ja miten he itse rohkaisevat innovointiin omissa yrityksissään.

He kertoivat erityisesti, miten rohkeilla innovaatioilla ja johtamisellaan nostivat yritykset nousukiitoon. Kaikki keskustelijat pitivät yhteiskunnalta saamaansa rahoitusta erittäin merkittävänä tekijänä yrityksen kehittämisessä.

Paneelikeskusteluun osallistujat kertoivat myös, etteivät he lähtökohtaisesti mieti pelkästään Suomen markkinoita, vaan suuntaavat ajatuksensa alusta pitäen myös kansainvälisille markkinoille.

’’Suunnitelmat skaalataan heti globaaleiksi eikä riskejä pelätä’’, Roope Heinilä selvensi ajatusmallia. Sitä painotti myös brittiläinen Electroluxin brändiasiantuntija Chris George, joka muistutti kuulijoita brändin voimasta ja kokemuksesta. Aiemmin hän on toiminut myös Nokiassa.

Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtaja Rauni Hagman esitti oman näkemyksensä siitä, miten Suomessa kasvatetaan aineettoman omaisuuden arvoa siten, että sillä on vaikuttavuutta eurooppalaisen kilpailukyvyn näkökulmasta.

Samaa aihetta jatkoi itsekin teknologia-alan yrittäjänä Lauri Kuokkanen Oy:ssä ja Elektrobitissä toiminut pääministeri Juha Sipilä. Hän oli nyt jo toistamiseen Berggrenin tilaisuudessa, tosin parikymmentä vuotta aiemmin hän oli paikalla menestyvän teknologiayrityksen vetäjänä.

Kuvat: Aki Rask / Berggren

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!