Suomalaiset teknologiayritykset palkinnoille

Suomalainen sykemittauksen kehittäjäyritys Firstbeat sekä elektroniikkaa ja teollisuuden internetiä rakentava Wapice saivat lauantaina teknologiayrityksistä valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Kaikkiaan palkinnon sai neljä eri alan yritystä.

Yrittäjäpalkinnon saaut jyväskyläläisen Firstbeat kehittää sykemittaukseen perustuva analyysia. Tutkijataustainen toimitusjohtaja Joni Kettunen lähti yrittäjäksi, jotta saa asioita toteutetuksi, maailmanlaajuisesti. Yrityksessä on 75 työntekijää ja liikevaihto noin kuusi miljoonaa euroa.

firstbeat
Kuva: Firstbeat Oy

Ensimmäinen Firstbeatin teknologiaa sisältävä tuote oli vuonna 2004 julkaistu suomalainen Suunto-sykemittari. Siihen integroitiin Firstbeatin kehittämä sykevaihteluun analyysiin perustuva malli kehon toiminnoista.

Nykyään Firstbeatin teknologiaa on esimerkiksi Samsungin, Garminin ja Sonyn valmistamissa kuluttajatuotteissa. Firstbeat Sports -järjestelmä puolestaan kokoaa yhteen koko joukkueen syketiedot ja palautumistasot. Sitä käyttää 40 prosenttia jääkiekkoilun ammattilaisliigan NHL:n joukkueista.

Toinen palkituista teknologiayrityksistä oli vaasalainen Wapice, joka on keskittynyt teollisuuden ohjelmistotarpeisiin ja nykyisin myös teollisuuden internetiin. Yritys syntyi kaupallisesta asiantuntijuudesta, elektroniikkaosaamisesta ja ohjelmointiälykkyydestä. Siihen luottaen syntyy myös tulosta.

’’Onnistumiset ovat monen osan summa, ja niihin tarvitaan monia eri tason osaajia. Kun kokonaisuus saadaan vihdoin toimimaan, ne ovat niitä hienoimpia hetkiä, Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen sanoo.

Wapicessa on nykyisin 320 henkilöä ja liikevaihto 20 miljoonaa euroa.

Muita yrittäjäpalkinnon saajia olivat Kalaneuvos V. Hukkanen Oy Sastamalasta ja kärköläläinen Koskisen Oy sekä  Suomen Yrittäjien aiempi toimitusjohtaja Jussi Järventaus. Palkitut valitsi lautakunta, johon kuuluu edustajia Suomen Yrittäjistä, Suomalaisen Työn Liitosta, Yksityisyrittäjäin Säätiöstä ja Fenniasta.

Valtakunnallisia yrittäjäpalkintoja on jaettu vuodesta 1968 lähtien.

Aloituskuva: Wapice

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639