Senioreille oma Slush-tapahtuma

Pääosin digiajan startup-palveluyrityksiin keskittynyt Slush saa tänä vuonna seniorien digipalveluihin ja teknologiaan keskittyvän Digital Silver -tapahtuman. Jo aiemmin on kerrottu Slush-idean laajenemisesta musiikki- ja urheiluteknologian tapahtumiksi.

Yksipäiväinen Digital Silver tapahtuma järjestetään Helsingin Wanhassa Satamassa päivää varsinaista Slushia aiemmin 29.11.2016.

Tapahtuma on virallinen Slush-teknologiankonferenssin oheistapahtuma. Kaksipäiväinen Slush alkaa 30.11.2016 Helsingin messukeskuksessa.

Digital Silver -foorumin puhujat ja panelistit edustavat kansainvälisiä alan yrityksiä, palveluntuottajia, järjestöjä ja Suomen hallitusta.

Puhujana ja tapahtuman pääjärjestäjänä on entinen pääministeri Esko Aho. Hän toimi aiemmin Nokian ja Sitran johdossa.

Uusi tapahtuma järjestetään Suomessa, koska Esko Ahon mielestä Suomessa on unohdettu kokonaan ikääntyvän väestön tarvitsemien digitaalisten palvelujen kehittäminen.

Puhujien joukossa on edustajia muun muassa. organisaatioista OECD, WHO, Euroopan Komissio, EU CARE, Imperial College London, Home Instead Senior Care, Nestlé Skin Health SHIELD, Nokia, OP Pohjola, Philips, HUR, Uber, Aging 2.0 ja Tekes.

Tapahtumassa on esillä myös digitaalisia ratkaisuja ikäihmisille tuottavia startup-yrityksiä.

Tapahtuman toinen pääjärjestäjä, pitkän uran lääketeollisuudessa tehnyt yhdysvaltalainen Michael Hodin muistuttaa, että pitkäikäisyys on yksi suurimpia innovaatioiden edistäjiä ja sen merkitys maailmanlaajuisesti kasvaa.

’’Olemme digitaaliteknologian maailmanluokan osaaja ja väestömme on hyvin koulutettu ja siten omaa mainiot edellytykset soveltaa digiratkaisuja myös ikääntyvän väestön hyväksi,’’ vakuuttaa myös Eino Aho. Lisäksi alue tulee olemaan erittäin hyvä bisnesalue tuotteineen ja palveluineen.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Home Instead, Nestle Skin Health, OP-Pohjola ja Nokia. Tapahtuman muita yhteistyötahoja ovat Tekes, Sitra, VTT, Suomen Akatemia, Työ- ja elinkeinoministeriö, World Demographic and Aging Forum sekä Aging 2.0.

LISÄÄ: Digital Silver (LINKKI) ja muut Slush-tapahtumat (LINKKI)

Kuva: Suomessa VTT on tutkinut ikäihmisille suunnattua digitaalitekniikkaa ja siihen perustuvien digipalveluiden hyödyntämistä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639