Ruotsalaisyritykseltä Samsungin turvakännykkä

Ruotsalainen Sectra on kehittänyt yhdessä Samsungin kanssa salakuuntelun estävän ratkaisun älypuhelimiin. Sectra Tiger/R on saanut nyt Hollannin viestintäturvallisuusviranomaisten Restricted-hyväksynnän. Uutuus perustuu Samsungin Knox-alustaan.

Knox-alustalla toimiva turvateknologia suojelee puhelinta ja vähentää valmistajan mukaan merkittävästi sen haavoittuvuutta vaarallisille sovelluksille, hyökkäyksille sekä muulle manipulaatiolle.

Ruotsalaisen Sectra Tiger/R on viranomaiskäyttöön tarkoitettu kommunikaatioratkaisu kännykkään, joka suojaa laitteen kautta tehtävät puhelut, lähetettävät tekstiviestit, sekä datan ja sovellukset. Sectra Tiger/R mahdollistaa myös henkilökohtaisen ja työhön liittyvän tiedon säilyttämisen erillään, samassa älypuhelimessa.

Hollannin viestintäviranomaisten Restricted-hyväksyntä mahdollistaa laitteen myynnin viranomaiskäyttöön. Restricted on lähtötaso turvapuhelimelle. Muut  turvallisuusluokat ovat Top Secret, Secret ja Confidential.

Turvaluokitukset määrittelevät arkaluontoisen tiedon käsittelyn ja mahdolliset vahingot oikeudettomassa paljastumisessa ulkopuoliselle.

Turvallisuusluokitellun tiedon viestinnässä tulee käyttää turvallisuustasolle asianmukaista laitteistoa jonka on tarkastanut ja hyväksynyt puolueeton turvallisuusviranomainen.

Sectra Tiger/R-puhelin on esillä Infosecurity.nl-kongressitapahtumassa Hollannissa.

LISÄÄ: Sectra Tiger/R:n toiminta (LINKKI,video)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639