Suomalaista älytekniikkaa leikkaussaleihin

Finassiyhtiö OP-ryhmä hankkii Pohjola Sairaalan toimipisteisiin älykkäät Inoroom-leikkaussalit, joissa hyödynnetään uusinta ohjaus- ja puhdastilatekniikkaa. Uudenlaisten leikkaussalien takana ovat Halton, Hermetel ja Merivaara.

Uudenlaisen leikkaussaleissa Halton vastaa ilmanvaihtoa koskevista ratkaisuista, Hermetel puhdastiloista ja Merivaara leikkaussalijärjestelmästä ja sairaalakalusteista.

Projektitoimitukset sisältävät kaiken nykyaikaisilta leikkaussaleilta vaadittavan suunnittelusta asennukseen ja huoltoon. Näitä pvat leikkaussalien puhdastilarakenteet, rakenteisiin integroidun sairaala- ja talotekniikan, älykkäät ohjausjärjestelmät, hygienianhallinnan, käyttöliittymät, käyttökoulutuksen ja ylläpidon.

”Saamme esimerkiksi sovitettua salin ilmanvaihdon leikkauskohtaisesti hygieniastandardien mukaisiksi. Säädettävä huonelämpötila ja valaistus, vedottomuus ja hyvä akustiikka tukevat mahdollisimman miellyttävää operaatiota, sanoo yksikön päällikkö Nina Vesaniemi Pohjola Sairaala Helsingistä.

Sopimus käsittää neljän leikkaussalin toimittamisen Ouluun ja kolmen Kuopioon. Leikkaussalien toimitus etenee kahdessa vaiheessa. Sairaaloiden rungot ovat jo rakenteilla ja leikkaussalien suunnittelu aloitettu.

OP:n Pohjola Sairaala rakentaa Helsingin, Tampereen, Kuopion ja Oulun lisäksi sairaalayksikön Turkuun.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!