Siemens osti lisää suunnitteluosaamista

Elektroniikan ja tietoliikenteen suunnitteluohjelmia kehittävä Mentor Graphics siirtyy Siemensin omistukseen. Saksalaisyritys on hankkinut aiemmin muitakin suunnittelualueen ohjelmistotaloja.

Uusien tuotteiden kehittäminen vaatii tulevaisuudessa nykyistä laajempaa otetta. Sitä hakee myös saksalainen Siemens, joka kertoo ostavansa tietoliikenteen ja elektroniikan suunnitteluohjelmistotalo Mentor Graphicsin koko osakekannan.mentorgraphicsflotherm-xt-feature2www

Kauppasumma on 4,5 miljardia dollaria, jossa on nykyiseen osakekurssiin nähden 21 prosentin preemion. Mentor Graphicsin hallitus on hyväksynyt kaupan ja suosittelee sopimuksen hyväksymistä osakkeenomistajilleen.

Siemens aikoo tulevaisuudessa tarjota mekaniikka-, lämpö-, sähkö-, elektroniikka- ja sulautettujen ohjelmistojen suunnittelun yhdellä integroidulla alustalla. Erityisesti Idustrial 4.0 (IoT) ja autoteollisuus kiinnostaa yritystä.

Siemens saa kaupalla myös suunnitteluun lisää voimaa. Yritys on vuosien varrella ostanut useita suunnittelun ohjelmistotaloja. Yritysostot Siemens aloitti vuonna 2007 ostamalla UGS:n 3D-suunnittelu- ja vuonna 2012 LMS:n simulointiohjelmat 2012. Alkuvuodesta Siemens osti 970 miljoonalla dollarilla CD-adapcon STAR Plus -suunnitteluohjelmat.

LISÄÄ: Siemensin Mentor Graphicsin kauppaan liittyvät esityskalvot (pdf).

Kuva: Siemens

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!