Kätevä IoT-ohjain ledilampuille

Valaistuksen ohjaus on saamassa ledilamppujen ja erilaisten langattomien IoT-laitteiden kautta uusia ominaisuuksia. Hyvä esimerkki on Philips, joka  laajentaa ledilampppuihin pohjautuvaa Hue-sarjaansa pienikokoisella langattomalla liikeohjaimella.

Philipsin paristoilla toimiva Motion Sensor liiketunnistin voidaan asettaa esimerkiksi hyllylle, seinään tai kattoon, Valot syttyvät langatonphilipstunnistinautomaattisesti, kun astut sisään huoneeseen.  Tämän lisäksi valon voimakkuuden voi myös asettaa määräytymään eri vuorokauden aikojen mukaan.

Tunnistin voidaan asettaa myös öisin ohjaamaan ohutta valoa ledilampuista. Päivisin anturi aktivoituu vain, jos päivänvalo ei valaise huonetta riittävästi. Valot voidaan myös asettaa sammumaan, jos huoneessa ei ole ollut liikettä tiettyyn aikaan.

Uusi liikeohjaun voidaan yhdistää Philipsin ledi-lampuista koostuvaan Hue-tuoteperheeseen. Sen aloituspaketti sisältää reitittimen ja kaksi tai kolme Hue-ledilamppua. Se voit kontrolloida jopa 50 eri lamppua.

LISÄÄ: Philips Hue (LINKKI)