Virtapihi IoT-radiopiiri

STMicroelectronicsin uusimmat radiosirut esineiden internet -laitteisiin kuluttavat aiempaa vähemmän tehoa. Ne voivat toimia jopa kymmenen vuotta ilman akkujen vaihtoa.

Piirivalmistaja STMicroelectronicsin S2-LP lähetinvastaanotin ottaa virtaa vastaanotossa vain 6,7 mA ja lähettäessä 10dBm:n tehotasolla 10 mA. Uni- ja valmiustilan virrankulutukset ovat vastaavasti 600 nA ja 350 nA.

Uutuuspiiri on tarkoitettu verkotetuille IoT-laitteille sekä pitkän kantaman radiolinkkeihin. Piirin avulla voidaan kytkeä etäantureita suoraan pilveen ilman paikallista yhdyskäytävää.

Vastaanottopiirien herkkyys, -130dBm mahdollistaa toiminnan ympäristöstä riippuen jopa satojen kilometrejä matkoilla. ST:n piireillä toteutettu yhteys voi toimia lisenssivapailla alle yhden gigahertsin taajuuksilla.

Kapeakaistainen toiminta mahdollistaa tehokkaan radiospektrin käytön ja luotettavan datanvaihdon pitkilläkin etäisyyksillä käyttäen pienitehoisia signaaleja. Uusi piiri tukee useita verkkotopologioita ja se voidaan ohjelmoida toimimaan eri ISM taajuuksilla. Piiri tukee Sigfox., Wireless M-Bus- ja 6LoWPAN sekä IEEE 802.15.4g -verkkojen toimintoja.

Uusi lähetinpiiri maksaa 1,15 dollaria kappaleelta tuhannen piirin erissä.

LISÄÄ: ST Microelectronics (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639